-
tragedia
ostatnio wchodze do sklepu zoologicznego w Katowicach i zobaczyłam horror !!
nie pierwszy raz napewno bedziecie czytać o złych warunkach zweirząt ale to było przegięcie!!.
Były jak zwykle papugi dość zadbane i chom,iczki i takie tam.. potem podchodze do wielkiego terra .
byłam pewna że pewnie siedzi tam jakiś legwaneg agama błotna albo coś takiego tropikalnego ( terra było zaparowane i wilgotne pełne zielonych roślinek nawet ładne choć basenik który powinien mieć świerzą wode miał jakieś glony i aż szkoda gadać) patrzałam bacznie w tej zieleni by dostrzeć zwierzątko.... no i tak zobaczyłam różtego stwora lekko utykającego ... TO BYŁ GEKON LAMPARCI !! nie miał jedenj nogio i siedział w tropikalnym terra.
to jeszcze nie koniec!! patrze dalej a tu coś pełza ( byłam bardzo zdenerwowana ) a te pełzające cos to wąż zborzowy ...to było przegięcie by w jednym średnim terra tropikalnym siedział wąż zborzowy i gekon lamparci.
poszłam do sprzedawcy i zapytałam czemu te dwa gatunki są razem i dlaczego gekon jest w tropikalnym a baba ( starsza troche ) odpowiada że one tak muszą byc bo zdechną.
Zdenerwowana powiedziałam że wąż nie może być z jaszczurką w jednym terra!! a baba na to że co ja sobie wypbrażam pouczając ją ( mam 13 lat ) i że mam sobie troche książek poczytać i że jak podrosne to dopiero w tedy mogę przyjść zwracać jej na coś uwage ... myślałam że tą babe zabije !! co wy o tym sądzicie ?" trzeba być debilem za przeproszeniem ... uhhh al;e jestem zła szkoda tego wężyka i gekonka
Uprawnienia umieszczania postów