Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: tragedia

kasumi
    Guest

Re: tragedia

denerwuje mnie to . czy ta baba nie ma sumienia ? czy nie wie że jak włoży zamrożone mięso do kosza to je wywali ... tak sdamo z gekami czy nie wie że jeśli nie wie że geka nie trzyma się w tropikalnym z wężem to może zapytać kogoś od kogo kupuje ...przecież dla własnego zysku ...kto kupi zwierze które ledwie stoi na nogach ? kto kupi zwierze wyglądające na tak okropne i biedne ? chyba że z żalu

To nie jest przykre tylko denerwujące jak można być tak głupim żeby trzymać te dwa gatunki razem co za @#$%^&*@ baba

niektórzy kupuja bo są początkujący i nie wiedzą że zwierzak jast np chory

Co sie ludziom dziwicie ze kupują w sklepach w ktorych zwierzaki ledwie dychaja?
    Przecież jak ktos w prasie przeczyta ze należy kupowac zwierzątka w prawdziwych sklepach a nie od pokątnych handlarzy(czyli terrarystów) to jak ktos sie nie zna to poleci do sklepu i kupi sobie np legwana i pare paczek mączniaka żeby miał co jesc
    (naprawde, poznalem kiedys goscia ktoremu sprzedawca w sklepie polecil mączniaki jako pokarm dla lega-i gosc przez 2 miesiace tylko tym go karmił)
    Jesli ktos sie nie zna na zwierzetach to powinien ograniczyc handel do karmy dla psow,kotow i chomikow.

ja doswiadczyłem didoku jak długopisem baba(bo jak tu ja inaczej nazwac) w zoologicznym wyciagała,a raczej probowała wyciagnąc dorosłego vagansa z kryjowki...i teraz najlepsze...ta kryjowka była porcelanowa,ktora od dołu była zamknieta(wiecie o co chodzi) pajak tam wyliniał i nie mogł wyjsc...w koncu pare dni pozniej widzialem pajaka bez 2 odnozy...przykre...z pewnoscia pajak utraciłe je podczas proby wyjecia przez sprzedawczynie vagansa...szkoda gadac...

ja wątpie Robercie czy w niektorych sklepach zoologicznych potrafią sprzedawac chociazby karme dla kotow i psow......

ja znam zoologie gdzie wogóle nie karmia pająków a gady tylko tyle żeby przeżyły.a najgorsze jest to że ten gość(z taka nutka złosliwości)powiedział mi to wprost że nie są karmione bo to są koszty na które sobie nie moze pozwolić!!

Nawet w naszej cudownej,wrocławskiej Galerii dominikańskiej w zoologicznym warunki trzymanych zwierząt są tragiczne.Można zobaczyć chociażby kilka gatunków ptasznikaów trzymanych w maleńkich faunaboxach bez żadnej kryjówki,albo patyczaki rogate z wilgotnością od 10-20% i zamiast jedzenia suche badyle,a jak powiedziałem im,że one do życia potrzebują jeżyny albo innych roślin do żarcia jak np. malina,róża to powiedzieli,że zaraz im coś dadzą i niestety biedne rogate się nie doczekały.Z takimi ludźmi się nie dogadasz,a żal tylko ich głupoty i zwierząt.

Wiecie czase mam ochote wziąś nóż pójść do sklepu w kominiarce i uktaść te wszystkie biedne zwierzaki ;(

ja bym sie chętnie poznęcał nad takim sprzedawcą.

Uprawnienia umieszczania postów