Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: pleśń vs. parahybana (1:0)

pleśń vs. parahybana (1:0)

jakis czas temu z przyczyn technicznych musialem wyjechac na tydzien.. po powrocie oczywiscie zajrzalem co u pajaczkow i z wielkim zalem ujrzalem mala (l3) parahybane cala w plesni!!! widok okropny ;(.. nie wiem jakim cudem tak szybko sie rozprzestrzenila.. nie mam zamiaru gdybac bo jakby na to nie spojrzec winny i tak jestem ja .. mam nadzieje ze nikomu nigdy cos takiego sie nie przydazylo i nie przydazy (mysle ze widok bardziej wstrzasajacy niz przygnieciony pajak ;(( )!!! zaraz po 'wypadku' z parahybana musialem zmienic podloze u boehmei'ki l4 (moja nadwrazliwosc kazala mi cos zrobic z drobnymi bialymi plamkami).. podczas przenoszenia pajaczka do drugiego pojemnika cos go tknelo zeby zrobic mi na zlosc i wyskoczyl mi na biurko z biurka na klawiature a z klawiatury na ziemie!!!! myslalem ze dostane zawalu jak zobaczylem jak leci na gumolit (2 pajaki w ciagu tygodnia poszlyby do piachu!).. wlecial mi pod biurko.. jakos go stamtad wygrzebalem przyjrzalem sie z kazdej mozliwej strony i na szczescie wszystko z nim bylo ok.. zyje i ma sie dobrze.. obecnie l7 i mam nadizeje ze bedize z niej piekna samiczka pozdro all

p.s.
    sorry ze sie tak rozpisalem :/

Re: pleśń vs. parahybana (1:0)

A karmiłeś zanim wyjeżdżałeś?

chrzanu
    Guest

moją boehmei zaatakował grzyb na odwłoku L5, już dowiadywałem sie o jakieś maści, ale naszczęscie pajączek przeszedł wylinke (obecnie L7). Problem z pleśnią miałem ostatnio u murinusa, musiałem go przełożyć do innego pojemnika.

w dzien wyjazdu wrzucielm mu niecala pinke z nadzieja ze nic z tego nie zostanie.. ale nawet gdyby zostalo to nie wiem czy to jest normalne ze grzyby tak szybko rosna.. tzn do takiej wielkosci.. w pojemniczq bylo bialo.. murinus czy chroma nie robi tyle sieci co to gowno!!

Hmm grzyb bardzo szybko rosnie , nie karmi sie nigdy pajakow przed wyjazdem bo wlasnie cos takiego wycjhodzi , w ydzien grzyb bedzie gigantyczny ...

teraz juz wiem.. szkoda tylko ze przekonalem sie o tym kosztem pajaczka :/

Ja na początku hodowli pajakow kupiłem dwa małe albopilosium , i niestety jednego z nich spotkał taki sam los....wracam do domu z wyjazdu a tam widzę białą kulkę...

Pająków przed wyjazdem sie NIE karmi! Karmisz i sprzątasz przed wyjazdem. To pewne, że zawsze zostaną jakieś resztki, które "zakwitną". Masz na przyszłość nauczkę - teraz już będziesz wiedział.

chrzanu
    Guest

to ze się nie karmi to przedmówcy mają rację.
    morda - wcale nie jest pewne że resztki zostaną, u mnie pajączki zjadająwszystko w 99.9% i nigdy prawie resztek nie znajduje.

kashex napisz mi na maila pavel69@interia.pl albo wejdz wieczorem na czat i podaj Twój adres,bo całkowicie straciłem kontakt z Tobą a adresu nie mam!W koncu musze Ci te terraria wysłać!
    Sorry ale gg mi siadło całkowicie,wysłałbym je już dawno :/

Uprawnienia umieszczania postów