Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Nie stosuj metali, siatek itp w terrarium

Mieszany widok

Kiso
    Guest

Nie stosuj metali, siatek itp w terrarium

Dla kazdego nie doswiadczonego hodowcy siatka ochronna na terrarium wydaje sie byc dobrym zabezpieczeniem. Z gory mowie ze jezeli robicie sami terraria omijajcie szerokim lukiem metalowe siatki z otworkami, lub tez plastikowe z ostrymi koncami lyb stosujcie otworki na tyle male by Wasz podopieczny nie wsadzal tam lapek ani szczekoczulek. Jezeli zastosujecie terrarium z nieodpowiednich materialow Wasz pajaczek skonczy z lysymi konczynami ( chyba jeszcze mam fotki - dla zainteresowanych) Niby tylko efekt kosmetyczny ale jezeli pajak dzien w dzien usiluje sie wydostac z terrarium moze skonczyc sie przrebiciem hitynowego pancerzyka i poranieniem pajaka!!!! Moj Blondi mial taki problem. O lasiodorze ktora przegryzla plastiki nie bede wsominal Aha tu ciekawa sprawa MOja Lasiodora parahybana (samiec) jest w stanie podniesc szybe wazaca jakies cwierc kilo!!! Bez obciaznikow 0,5 Kg pajak dzwiga wieczko i wychodzi Teraz ma nowe terrarium Jezeli macie w swojej hodowli takze takich "uciekinierow" napiszcie

no13
    Guest

prosilbym fotki

no13@bitserwis.pl

ps ja mam wlasnie podobny problem bo wczoraj w nocy robilem terrarium dla kedziorka L6 (na dniach L7) i nie weim jakie zrobic zamykanie

Re: Nie stosuj metali, siatek itp w terrarium

Tez chce zdjecie glupik@tlen.pl

chrzanu
    Guest

zaraz się pojawi 10 postów " ja teżchce zdjęcia, przeslij na..."
    najlepiej daj 2-3 fotek w załącznik lub wstaw do posta.

Ciapek_anolis
    Guest

Re: prosilbym fotki

no13 napisał(a):

> no13@bitserwis.pl
    >
    > ps ja mam wlasnie podobny problem bo wczoraj w nocy robilem
    > terrarium dla kedziorka L6 (na dniach L7) i nie weim jakie
    > zrobic zamykanie

najlepiej zamykane na kłutkę

faunabox@interia.pl też jestem ciekaw jak to wygląda

pajaki są silne jak diabli!!! - przekonałem sie o tym pakując parachybanę L9 do plastykowego pudełka- takiego w jakim kupuje się swierszcze albo inne mięso armatnie- pająk zajmował całą powierzchnie pudełka, było więc ono idealne do transportu... no może prawie idealne, bo jak się zaparł nogami to bez problemu wyważał wieczko :/......
    hmm a czasem to ja mam trudości z otwarcirm tych pudełek.. :P

Uprawnienia umieszczania postów