Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Samiec usambary, dziwna sprawa...

Samiec usambary, dziwna sprawa...

No więc mój samiec usambary zdjął dziś wylinkę(9) i od tego momentu wszystko jest nie tak... Siedzi w miejscu z podkurczonymi nogami i słabo reaguje na bodźce zewnętrzne. Trochę mu się przyglądałem i... końce nóg ma jak patyki- dośc cienkie by nie móc się poruszać... Jeszcze jutro mu się dokładniej przyjżę. Nie sądzę aby pająk był z chowu wsobnego (pochodzi od dobrego hodowcy) poza tym mam jeszcze 2 z tego samego miotu i wszystko jest OK. Prędziej zwykły feler w genach...
    Problemy z tym samcem zaczęły się jush przed wylinką, tzn. mało jadł i w porównaniu do drugiego samca miał dużo mniejszy odwłok przed zdjęciem wylinki.
    Spisuję go na straty. A szkoda bo ten pająk był moją najładniejszą usambarką
    Jak by co: zapewniłem mu optymalne warunki jak na tego pająka, więc raczej to nie z powodu wilgotności, etc.

chrzanu
    Guest

Re: Samiec usambary, dziwna sprawa...

to że nie jadł przed wylinkato całkiem normalne, a nie rusza się bo moze mu się niechce. Daj mu jeszcze czas.

heh, ten samiec to wcześniaczek, sqbany jest jush dojżały (ale qrdupel)

ehhhh ten samiec dogorywa... złamał sobie nogę, nie rusza się, można go spokojnie przewrócić palcem... Co ma się męczyć, ukatrupię go...

no i sam zdechł...

TylerPL
    Guest

Przykre... Mam nadzieje, że nigdy żaden z moich podopiecznych nie zdechnie...

Nie bądź naiwny, każdego to w końcu czeka.

Uprawnienia umieszczania postów