Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Znowu sklep zoologiczny

Mieszany widok

Ciapek_anolis
    Guest

Znowu sklep zoologiczny

Odwiedziłem dzis sklep zoologiczny w AUCHAN w sosnowcu.... Zaniepokoił mnie pewien widok(pomijając terra dla legwana stepowego ze świetlówka zamocowana na wysokosci 150cm...) , a mianowice terra z bodajże była to felsuma i kameleon jemejski!! To jakies nie porozumienie !! Łączenie kameleona (był to osobnik ok. 20cm) z jakakolwiek jaszczurka przeciez może byc śmiertelne dla niego!
    Teraz może słów kilka o samym terra:
    1.Bez świetlówki UVB
    2.Bardzo słaba wentylacja!!
    3.terra nie było o układzie pionowym.
    4.Tylna ściana wyłożona korkiem reszta szkło
    5. Zero konarów , patyków, po których kameleon mógłby sie wspinać
    6. Ani jednej roslinki w terra
    7. terra półpustynne

Sam widziałem że biedny kamek chciał sie powspnać,probował po szkle, był to okropny widok , jeszcze zostawiał posobie jakiś sluz bezbarwny , nie wiem co to było.
    Zauwazyłem także oznaki najprawdopodobniej krzywciy - miał pokrzywiona końcówke ogonka...

chrzanu
    Guest

Re: Znowu sklep zoologiczny

a czego się spodziewałeś bo sklepach zoologicznych w hipermarketach. Ludzie którzy tam pracują to kretyni którym zalezy tylko na kasie i na niczym więcej, nie to co prawdziwe sklepy np w cze-wie u przemka gdzie przemek handluje z pasją i przy okazji zarabia, a takie sklepy typu hipermarket to tylko czysty zarobek i nic więcej jeżeli chodzi o dobro czhy higiene zwierząt.
    Współczuje wszystkich zwierzakom które trafiajądo takich sklepów

Ciapek_anolis
    Guest

tak , niestety.....
    inajgorsze jest to że ludzie przychodza do takiegoklepu , patrza , zachwycaja sie jaszczuraki ale nic onichnie wiedza , ja wszedłem do tego sklepu, zobaczyłem tegomaleńkiego kameleona imi sie płakac chciało;/

chrzanu
    Guest

w częstochowie w sklepie w tesco i auchanie to jest w ogóle masakra:
    - mylą nazwy gatunków
    - mówią błędne info o karmieniu itd - i jak ktoś kto tam kupuje moze się znać ??
    - trzymają w złych ekosystemach
    - trzymajaw złych warunkach
    - zero pojęcia o sprzęcie i wyposazeniu do terra
    - ceny też nie najlepsze
    - pracujątam DEBILE

Ciapek_anolis
    Guest

stały scenariusz sklepów zoologicznych .Na palcach oburakmozna by wliczyc sklepy w Polsce warte odwiedzenia ikupowania , tylko nie w tym rzeczecz....problem tkwi w tym jak rozwiązac ten problem...?Co zrobic by to sie zmieniło?;/

Tak jest wszedzie...

Ciapek_anolis
    Guest

nie no , widziałem sklepy gdzie zwierzaki są w TROCHĘ lepszej kondycji... ciekawe ile ten kamek tam wytrzyma

rzeczywiście tylko bardzooooooo nieliczne sklepy znaja sie na hodowli zwierząt.w moim mieście znam tylko jeden i tylko tam kupuje(jeden na 30 sklepów).I wiecie co bardzo lubie się wyżywać na takich sklepach co nie maja dobrych warunków do hodowli zwierząt-odganiam im klientów ale nie kłamiąc lecz mówiąc prawdę o całej hodowli np wchodzi jeden klient do sklepu i bardzo mu sie podoba legwan(młodzik) i pyta sie czy dorasta do duzych rozmiarów bo on za bardzo nie ma miejsca w domu,sprzedawca oczywiście mówi że nie że to prawie dorosły one najwyżej do metra z ogonem(smiać mi się chciało)no i oczywiście wyskoczyłem opowiedziałem gościowi że legwan rośnie większy niż sprzedawca mówi i ogólnie całe warunki hodowli no i sprzedawca stracił klienta(ale się wkurwił myślałem że mnie wykopie ze sklepu)

Chwała dla Ciebie !!!
    U mnie w Tychach jest zoologiczny, w którym mieli 40 centymetrowego kajmana !!! Kiedy się zapytałem czy to nie jest niebezpieczne dowiedziałem się że nieeeeee... że kajmany są łagodne, tylko trzeba je karmic martwym mięsem to wtedy stracą instynkt drapieżcy. A terrarium ? Wystarczy nieduże bo to nie są ruchliwe zwierzeta i tylko zebym go przed wylinką wsadził do wanny.

Natomiast kilka dni pozniej znalazlem jakas stronke poświęconą jakiemuś zoo w arizonie gdzie był opis gatunku i wymagan. Troche mi szczena opadła bo kajman potrzebuje terrarium ( czy jak to nazwac ) wielkosci mojego mieszkania z czego 1/3 to musi byc woda, a srednia temp. powietrza w ciagu dnia to od 40 - 50 stopni.

No i badz tu mądry.

Peter_frosta
    Guest

Te cwele w tych sklepach to zwyczajne sku................... jak pujde do jakiegoś sklepu i zobacze coś takiego to ich naje............

Uprawnienia umieszczania postów