Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Świerszcze z roztoczami.

Świerszcze z roztoczami.

Kupiłem ostatnio świerszcze z wydawałoby się pewnego i sprawdzonego żródła, wrocławskiego sklepu na Odrzańskiej, i niestety okazało sie, że mają roztocza. Zauważyłem to dopiero w domu, dobrze że nie wpuściłem ich do innych świerszczy.
    Uważajcie, nawet jeśli sklep wydaje się "pewny".

Re: Świerszcze z roztoczami.

heheh i masz szczescie ja tak ostatnio kupilem tez w dobrym sklepie sieci KAKADU i myslalem ze ten problem mnie nie dotyczy a jednak sie przeliczylem metallica dostala roztoczy. ale teraz mam na to sposob jak golym okiem nie dostrzezemy nic co sie rusza (czasami sie nie ruszaja) to mozna zostawic jednego przecietego na pol swierszcza przez noc i jak na nim nie bedzie roztoczy to mozna smialo wrzucac do pajaczkow.

Pozdrawiam

Kunoichi
    Guest

CZY KTOS KUPUJE SWIERSZCZE W LAZIENKAH w Warszawie W SOBOTY BADZ NIEDZIELE jak jest Gielda?

ja kupuję nigdy roztoczy nie było

dominik myslalem ze mowisz o ptasznikach a takie male zwierzatka jak swierszcze to mozliwe nie wiem.

malego ptasznika załatwi w tydzień l1 l2 z większymi jesli są przed wylinką jest łatwiej ale radze ni próbujcie

mysle ze za bardzo nasluchales sie bajek :] to ze sobie poradza z malym to prawda ale nie w tydzien[ i musialby zostac w pojemniku z inwazja roztoczy], a co doroslego jesli przeniesiesz pajaka do sterylnego pojemnika to nie maja szans. Odcinasz go od roztoczy nie pozwalasz sie im rozmnazac i po wylince jest duza szansa ze sie ich pozbedziesz jak nie jednej to drugiej. Wydaje mi sie ze twoja poprzednia wypowiedz to tylko przypuszczenia a nie z doswiadczenia.

wroobel
    Guest

jak rozpoznać czy świerszcz ma roztocza???
    roztocza są przecierz w kurzu. Ale to chyba nie te roztocza bo nie bardzo sie znam na tym

wroobel

sa w kurzu ale roztoczy jest duzo rodzaii rozpoznac mozesz widzac na swierszczu przemieszczajaca sie mala kropeczke :] ale bardzo ciezko. najlepiej wrzuc do pudelka, albo resztki zjedzonego swierszcza przez pajaka, lub przecietego martwego swierszcza i jak za ok 1dzien nie bedzie na nim bialych ruszajacych sie kropeczek to raczej nie ma.

Ale to jest tylko jedna z metod.

Pozdrawiam.

wroobel
    Guest

no zostawiłem padniętego świerszcza na noc a na drugi dzień miał w głowie dziure i 2 dziury na szyji!!!!! To chyba roztocza

Wrobel

Uprawnienia umieszczania postów