-
Ucieczka geniculaty
Dzisiaj w nocy uciekla mi geniculata L1. Byla ona trzymana w pojemniku po salatce i przykryta gazą. Gaza byla przymocowana gumka recepturka wiec niewiem jak ona uciekla! Czy sa jakies szanse na znalezienie jej w 300m kwadratowych powierzchni?? Jak tak to gdzie i kiedy najlepiej ja szukac. Byla trzymana w lazience.
-
Re: Ucieczka geniculaty
Zrobiłeś klasyczny błąd trzymając pajączka L1 w pudełku po sałatce. Takie małe stworzonka trzyma się w pudełeczku po kliszy, na dodatek zakryłeś pudełko gazą która nie jest żadną zaporą dla pająka. Zwierzaczek swoimi ostrymi kiełkami;], zrobił sobie dziurkę w gazie i czmychną na mieszkanie.
Marne szanse żebyś go znalazł, ale życzę szczęścia, bo nie wykluczone że może.....
-
wow no to ładnie zaszalałes pojemnik przykrywac gazą to normalni ze sie mudł nawet przecicnos :/
-
ja bym rozsypał po katach martwe {młode świerszcze}, w tych miejscach położył maty grzewcze i czekał aż pajączek zgłodnieje
-
Skad nabrac tyle mat grzewczych? Ciezko bedzie znalezc takiego malucha, jednak zycze powodzenia.
-
pajaczek nie przezyje i raczej go nie znajdziesz... przykro mi
-
dawid nie badz taki pesymista mi kiedys smithi L1 uciekla i za 2 tygodnie sie znalazla
-
Naprawde? Az 2 tygodnie? To jaka ty masz w domu wigotnosc:P?
-
furu ale teraz jest okres grzewczy, kaloryfery pracuja i wilgotnośc w pomieszczeniach spadła wiec...
mi tez albopilosum znalazło sie po 2-3 tygodniach w salonie, byłes u mnie i wiesz jak to daleko ode mnie z pokoju szgególnie dla takiego pajaczka:P
-
no w sumie to masz racje mi smithi latem uciekla a do salonu to zeczywiscie masz kawaleczek
Uprawnienia umieszczania postów