-
eh ...pończosznik
witam,
nie pisalbym ale jakos bardzo mi go zal
nie dawno zakupilem malutkiego ponczosznika, jakies 20-25 cm, bardzo ladny troche ceimny ale to przed wylinka, jadl duzo rybki, wczoraj zjadl dzownice, rano zajzalem i zaczal przechodzic wylinke, chcial mnie ugryzc,
zagladam przed chwila a on lezy na grzbiecie i sie wogole nie rusza ......
ogolnie weze nie sa moja pasja, w zasadzie poza praca nie trzymalem wezy, ten byl pierwszy 'domowy'
-
Re: eh ...pończosznik
ojej... biedna ponczoszka... bardzo mi przykro też taką mam... Juz dość duża mi urosła. Może to własnie to "zatkanie jelit" (chyba mordd o tym wspominał )
A skad miales dzdzownice? Tych trzymanych zbyt długo w pudełeczku nie należy podawać...
-
pewnie dżdżownica miała w swoim organizmie coś szkodliwego z gleby i nie zdazyla sie "przeczyscic"...szkoda rajstopki, bo to kochane wezyki, ale to i tez nauczka na przyszlosc...
-
i dlatego jak mialem paczoszniki nie dawalem im dzdzownic, kto wie co w glebie siedzi i co one maja w sobie a niedopatrzysz podasz taka i moze byc kiepsko, zawsze dawalem im rozmaite rybki, czasem paseczki filetu z kurczaka i mialy sie dobrzee.
No nic nie zrazaj sie i kupuj nowego...
-
ja mojemu TYLKO podaje rybki z akwarystycznego, te najzdrowsze szybko rośnie
-
1. Jak dawno dokładnie go kupiłeś?
2. Skąd była ta dżdżownica?
3. Jakie i skąd te rybki, zywe?
Pytam bo mój też zszedł po spożyciu przetrzymanych dżdżownic ale nie odbyło się to tak szybko po feralnym posiłku.
P.
-
juz dawno widzialem jak ludziska marudzili na dżdżownice i dlatego sie wstrzymuje od karmienia mojej pociechy tym shitem
-
wiecie jadl caly czas ryby na przez jakies 2 tygodnie, a to nie calkiem zdrowe, ze wzgledu na wyplukiwanie witaminy B, mowie dam cos dla urozmaicenie no i urozmaicilem ....
-
Nie wolno podawać też ryb morskich, bo są solone i wężowi siądzie wątroba i nerki !
Uprawnienia umieszczania postów