-
Re: chyba juz za zimno na wysylki poczta:(
no skoro nie temperatura to blad sprzedawcy.a pajak sie zahibernowal na stale
-
jednak to niebyl niczyji blad przekopalem pydelko i znalazlem wylinke:/ to pewnie byla przyczyna.pozdrawiam
-
A ja dostałem wczoraj dorosłą samicę kędzierzawca i wszystko z nią było ok.
Wczoraj też doszła do kupującego moja przesyłka z 3 modliszkami gwinejskimi L1 i wszystkie żyją...
-
Jesli wykleić styropianem, to powinno być wśrodku coś co magazynuje ciepło (wcześniej "naładowane"). STYROPIAN NIE GRZEJE.
-
nie daje ciepła ale będzie przez dłuższy czas utrzymywał temperature taka jaka tam była w momencie pakowania.
-
dobre zabezpieczenie i napewno przezyje ja juz wysyałałem nieraz w grudniu czy styczniu i doszły całe, oczywiście pofesjonalizm zapakaowania sie liczy :P
-
Oto dobry sposob na pakowanie:
Karton "glowny" wykladamy styropianem
Wsadzamy mniejsze pudelko a szczeline miedzy sttyropianem a pudlem "malym" wypelniamy np. gazetami
Nastepnie do pojemniczka wkladamy pajaczka, weza, itd...
Wykladamy spod malego pudla np. chusteczkami 9ew. papier toaletowy)
wsadzamy pudeleczko z pajaczkeim a nastepnie wszystko w malym pudelku wypelniamy reszta papieru lub chusteczek
po calkowitym wypelnieniu zamykamy male pudelko, kladziemy na wierzch wartswe styropianu i ew gazet jesli nie wypelnilo sie dostatecznie styropianem, zamykamy Pozadnie zaklejamy i pakujemy w papier...
Taka paczuszka powinna byc wyslana kurierem lub PRIORYTETEM najlepiej przed godzina 17:00 (w dozych miastach a w mniejszych do 16:00) Nie wysylajmy zwierzat wczesnym rankiem i po 17:00 Bo to wydluza o praiwe 30h "przejazdzke" zwierzakow.
Tak zapakowane zwierza dochodza w moim przypadku zawsze w 100% OK
Uprawnienia umieszczania postów