-
Re: >>>>UWAGA
taa...Ja mojej smithi dwa razy w życiu podawałem noworodka: raz przeżyła, a za drógim razem nie ruszała oseska , aż ten po kilku dniach zdechł...
-
czesc
te oseski byly z własnej hodowli czy tez moze ze sklapu ? kiedys bardzo dawno temu na forum pojwail sie post, ze ktos qpil w sklepie oseski i wszystkie pająki, ktore je zjadły w najblizszym czasie RIP
-
DEXiu napisał(a):
> Jest też taka opcja że matka osesków przechodziła terapię
> antypasożytową (Frontlinem, Ivermektyną albo innym paskudztwem)
> w trakcie ciąży lub podczas karmienia i przez to środek mógł
> się przedostać do organizmów osesków a jak wiadomo pająki +
> środek na robactwo = ...
>
Chyba masz racje oseski były z giełdy a tam sie liczy hurt a nie jakość ale od niego brałem zawsze i było ok ale nie tym razem ! i chyba pokusze sie o swoją hodowle osesków.
-
Hmm. Jak już mówiłem na pająkach to się raczej nie znam ale nie wyszłoby ekonomiczniej założyć hodowlę świerszczy albo karaczanów? Albo nawet można raz za czas zrobić "polowanie" na łące bo w przypadku pająków nie ma ryzyka że razem z pokarmem zeżre jakieś paskudztwo typu pasożyty przewodu pokarmowego itp. tak jak to jest w przypadku węży czy jaszczurek.
-
Owszem hodowli swierszczy nie musze co prawda zakładać bo mam stały dostęp do świerszczy i szaranczy, jak wspomniałem chciałem im diete urozmaicić z jakim skutkiem to już wiadomo .
-
czasami zdarza sie ze pajaki dostaja drgawek po oseskach!nie wiem co ejst tego przyczyna ale na sasiendim forum byl kiedys post o t.blondi , ktora padla w podobny sposob! zreszta 2 moich kolegów straciło swoje kedizorki w identyczny sposob
-
A ja od 3 lat daje swoim ptasiorom oseski i wszystko jest spoko. Według mnie to ososki były czymś przytrute (albo ich mamusie) i to jest przyczyna śmierci pająków.
Uprawnienia umieszczania postów