-
Re: !!!! frontlain - OSTRZEŻENIE !!!!
Unikałem kontaktu z oczami, czy tym bardziej otworem gębowym. Masz rację, przesadziłem z ilością. Po pierwszej kuracji wąż jeszcze trzymał się bardzo dobrze, ale już po drugiej zaczęły pojawiać się poważne problemy. Ale takie po prostu dostałem wytyczne. Nie ulega jednak wątpliwości, że preparat JEST TOKSYCZNY dla gadów, czego mój wąż jest najlepszym przykładem. Z tego co dowiedziałem się do tej pory Ivermektyna jest dużo bezpieczniejsza. Więc po co ryzykować?
-
A sądzisz, że iwermektyna w zbyt dużej dawce nie będzie szkodliwa ( czy jak piszesz toksyczna ) ? Wszystko w nieodpowiedniej dawce jest szkodliwe. Nawet tlen dla człowieka
Dr. Zajączkowski pisze podobnie jak Ty, że iwermektyna jest bezpieczna. Gdy miałem problemy z roztoczami u węża mój weterynarz twierdził coś dokładnie przeciwnego i wcisnął mi Frontline, który zadziałał bardzo skuteczne i bez widocznych skutków ubocznych.
Dobrze chociaż, że jest to forum, gdzie można się czegoś dowiedzieć i wymienić poglądy.
Pozdr.
R.
-
JA STOSUJE FRONTLINE JUZ OD KILKU LAT,I NIGDY MI SIE NIE PRZYTTRAFIŁO ZEBYM TYM SKRZYWDZIŁ WĘŻA CZY WARANA. POPROSTU UŻYWAM ODPOWIEDNIE ILOŚCI (SĄCZE WACIK , ALE TAK ŻEBY Z NIEGO NIE CIEKŁO).
INNE ŚRODKI ,KTÓRE WYMIENIACIE TEŻ NALERZĄ TO TOKSYCZNYCH (TYM BARDZIEJ W NADMIERNEJ ILOŚCI) WIĘC WSZYSTKO TRZEABA ODPOWIEDNIO STOSOWAĆ!
-
Z wężykiem jest już lepiej zjadła swój pierwszy od około miesiąca posiłek i zaczyna gryźć, co znaczy ze jest już z nią lepiej.
-
no co ty to musi byc cos innego a nie wina frontlainu nawet klient z www.gekon.lublin.pl polecił mi to bo sam to stosował
Uprawnienia umieszczania postów