-
Nimfa
Nimfa(papuga) wyrywa sobie pióra!! Co z tym zrobic?? Jaka jest tego przyczyna?? Papuga ma okolo roku, jest to samica. Jest w klatce sama
-
Re: Nimfa
wyrywa je sobie z nudy i samotności. dostarcz jej nowe rozrywki (rozne przyrzady do dziobania, powieksz klatke i wystaw na ciekawy widok, niekoniecznie wieszaj oglupiajace lusterko czy dzwoneczki) a najlepiej - partnera!!!!
PS to jest forum terrarystyczne, nie ma nic zwiazanego z ptakami - to tak na przyszlosc
-
a może ma wszy :/
zadaj pytanie na www.papuzka.netax.pl bardzo fajne i ciekawe forum bardzo życzliwi ludzie
-
Mi podobny post z tąd wyrzucili. (Mam papużki faliste i pytałem się o weterynarza, który umie leczyć świerzba o papug). Idź na
http://www.papugi.webserwer.pl/forum/forum/
Tam przyjmą cię z takim tematem z otwartymi ramionami.
-
-
może ma wszy albo jakieś roztocza możesz jej dziób obciąć troszke u weterynarza a może jest jej za ciepło
-
Ty też idź do weterynarza (bo lekarz chyba cię nie przyjmie), żeby ci obciął dziób. Na dobre ci to wyjdzie, a twojej z pewnością i tak paskudnej gębie niewiele zrobi obcięcie tego i owego.
-
Papugi chorują czasami na choroby psychiczne, których objawami są między innymi wyskubywanie piór z całego ciała. Niestety jest to szalenie ciężko wyleczyć
-
Wiem, sam mam papugi, tylko faliste.
Wyrywanie piór pojawia się kiedy papuga jest samotna i jest jej smutno. Najlepszym rozwiązaniem jest dokupienie drugiej papugi, ale od rozmów na takie tematy jest specjalne forum o papugach o którym pisałem wcześniej.
-
ale ten post już jest tutaj.
Papugi chorują na choroby psychiczne nie tylko z samotności. znam przypadki że papuga miała partnera a i tak wyrywała sobie pióra, a jak dało jej się kołnierz, tak żeby nie umiała się skubać to skubała samca.
Uprawnienia umieszczania postów