Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Nimfa

Re: Nimfa

chorby chorobami ale w 90% papugi wyrywają sobie pióra z samotności i z nudów...

moja propozycja jest tylko taka że zabawki nic nie dadzą lekarz też tylko trzeba iśc i kupić jej towarzysza

sama mam nimfy i wiem że w samotności i przy braku zainteresowania długo nie pożyją...

P.S u mnie jest tez problem że mam parke która miała już wiele razy potomstwo u mnie i samiec namiętnie wyrywa jej pióra z głowy ( co nie znaczy że sie nie kochają wręcz przeciwnie nie mogą bez siebie żyć choć by przez 5 min bo dostają histerii) w moim przypadku wyrywanie to chęć pokazania dominacji ( zdaniem moim i lekarza)

pozdrawiam !!!

człowieku! przecież nawet 5 latek wie że papugi w samotności wyrywają sobie pióra bo się nudzą. słyszałem nawet o przypadkach śmierci z samotności ale nie jestem w 100% pewien. Kup jej towarzysza to zamiast wyrywać sobie pióra zajmie się czymś ciekawszym (dla niej ;P)

i to nie raz papugi umierały z samotności... w takich przypadkach nie ma żartów

towarzysz jest potrzebny i tyle

czyli dobrze słyszałem. koniecznie kup towarzysza. chyba każdy gatunek (no są wyjątki) woli żyć w parze (haremie) niż w samotności

Uprawnienia umieszczania postów