Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Nasiona we włóknie kokosowym

Nasiona we włóknie kokosowym

Otusz w moim terrarium jako podłoże po części zastosowałem włókno kokosowe, i teraz po około 3 tygodniach wykiełkowały z z tego podłoża małe roślinki.
    Czy ktoś z was tesz sie z tym spotkał?, czy te roślinki przypadkiem nie sa trujące?.

Cześć@_@

Re: Nasiona we włóknie kokosowym

Ja bym spróbował to podhodować i zobaczyć co z tego wyrośnie. Dla bezpieczeństwa najlepiej poza terrarium.
    Swoja drogą to ciekawe. Wiele takich kostek z włókna już zużyłem ale ani razu nic mi nie wykiełkowało (poza tym co czasem dawałem jako pokarm).

dr Robert
    Guest

Jeżeli to nie jest marihuana to, przynajmniej ze strony organów ścigania, nic Ci nie grozi .

Uzywam mielonego kokosa liofilizowanego (ten w "ceglach")
    Tez rosnie mi cos , przez szybe widac w podlozu korzonki, ale takie bardzo cieniutkie , jak pajeczyna, na razie nie wylazlo "to" jeszcze na powierzchnie i nie wiem co to jest :/
    Poczekam , zobacze, moze to "marycha" ? :P

Nie , maryśka to niestety nie jest, te roślinki mają po dwa podłużne sertowate listki.
    Właśnie zastanawiam sie jak te nasionka przetrwały w kostce kokosowej która była prasowana pod dużym ciśnieniem.

Cześć@_@

Wszystkie rosliny dwuliscienne kielkuja w ten sposob. To nie sa liscie tylko liscienie.

Anolis1987
    Guest

Przyślij zdięcia tych roślinek jak już trochę urosną, może uda się rozpoznać co to za gatunke.

No właśnie w tym problem , ze nie mam cyfrówki.

cześć@_@

yiuldyn
    Guest

Ja tez zauwarzylem nasiona, przyobserwuje wzrost!

Uprawnienia umieszczania postów