-
Nasiona we włóknie kokosowym
Otusz w moim terrarium jako podłoże po części zastosowałem włókno kokosowe, i teraz po około 3 tygodniach wykiełkowały z z tego podłoża małe roślinki.
Czy ktoś z was tesz sie z tym spotkał?, czy te roślinki przypadkiem nie sa trujące?.
Cześć@_@
-
Re: Nasiona we włóknie kokosowym
Ja bym spróbował to podhodować i zobaczyć co z tego wyrośnie. Dla bezpieczeństwa najlepiej poza terrarium.
Swoja drogą to ciekawe. Wiele takich kostek z włókna już zużyłem ale ani razu nic mi nie wykiełkowało (poza tym co czasem dawałem jako pokarm).
-
Jeżeli to nie jest marihuana to, przynajmniej ze strony organów ścigania, nic Ci nie grozi .
-
Uzywam mielonego kokosa liofilizowanego (ten w "ceglach")
Tez rosnie mi cos , przez szybe widac w podlozu korzonki, ale takie bardzo cieniutkie , jak pajeczyna, na razie nie wylazlo "to" jeszcze na powierzchnie i nie wiem co to jest :/
Poczekam , zobacze, moze to "marycha" ? :P
-
Nie , maryśka to niestety nie jest, te roślinki mają po dwa podłużne sertowate listki.
Właśnie zastanawiam sie jak te nasionka przetrwały w kostce kokosowej która była prasowana pod dużym ciśnieniem.
Cześć@_@
-
Wszystkie rosliny dwuliscienne kielkuja w ten sposob. To nie sa liscie tylko liscienie.
-
Przyślij zdięcia tych roślinek jak już trochę urosną, może uda się rozpoznać co to za gatunke.
-
No właśnie w tym problem , ze nie mam cyfrówki.
cześć@_@
-
Ja tez zauwarzylem nasiona, przyobserwuje wzrost!
Uprawnienia umieszczania postów