-
Re: Wiem, ze to dzial raczej terrarystyczny, ale...
krwiopij tez masz u mnie zero szacunku i pozostanmy przy tym.
Poza tym nie wiem jak mozna sie tak rozczulać nad zgonem Gryzonia.Zachowujecie się jakby umarł jakiś człowiek .No cóż niektórzy (czyt. krwiopij) nie potrafia szanować ludzi a bedą płakać jak szczur padnie .
Szczura już nie ma, trzeba sie z tym pogodzic, nie wiem po co oglaszac to calemu swiatu nawet jesli bardzo sie lubilo takiego zwierzaka
-
Dejot, jezeli nie masz tu nic do napisania, to nie pisz. Po niektorych ludziach nie warto plakac. Ja zawsze wolalam zwierzeta niz jednostki ludzkie - chociazby dlatego, ze nikim nie pogardzaja i nie stosuja wyborow typu "ciebie to lubie, bo masz kase". Moze i wedlug ciebie jestem glupia placzac po gryzoniu, mam to, prawde mowiac, gleboko w nosie. I ciebie juz tez. Kto nie ma szacunku dla zwierzat, jest dla mnie nikim. I nic tego nie zmieni, nawet jakby byl najmilszym czlowiekiem na swiecie, ktorym watpie, ze jestes.
-
Czy gdyby zdechł ci wąż, nie byłoby ci przykro? Ludzie tu piszą nawet, ż zdechł im pająk. (Rozumiem, przywiązali się.) Jednak do gryzoni można przywiązać się 20 razy bardziej niż do gada. (Przeżyłem śmierć żółwika, chomika i świnki morskiej Świnki szkoda mi było dużo bardziej niż żółwia, a chomik dożył bardzo sędziwego wieku i przed śmiercią prawie nie mógł chodzić, więc myślę, że śmierć mu ulżyła. Jeśli by jednak zdechł wcześniej, było by mi bardzo przykro).
Nie pisz więc, że gryzonia nie można żałować, bo moim zdaniem ma do tego większe prawo niż wąż, ale wie to tylko ten, kto hoduje takie gryzonie nie jako zwierzęta karmowe.
-
spokojnie, Wojtas... 4 tygodnie to smarkacze... bawia sie i bardzo dobrze - beda zdrowsze i silniejsze pozniej... nawet jesli walka wyglada powaznie, nie rozdzielaj ich, poki krew sie nie leje... szczurki musza ustalic hierarchie w swoim malym stadku, a w tym raczej im nie pomozesz... poza tym - szczurek bardzo potrzebuje towarzystwa i niewazne ile uwagi bys mu poswiecal, nie zastapisz interakcji z drugim osobnikiem tego samego gatunku... rozdzielanie ich byloby dla nich krzywdzace... jesli bedziesz mial jakies pytania, zapraszam na forum www.szczury.prv.pl... a, i gratuluje powiekszenia rodziny...
-
Dejot, jesli nie wiesz - zapytaj, a nie wysmiewaj... takie zachowanie tylko o tobie swiadczy i niestety nie swiadczy dobrze...
ja zwierzeta szanuje wszystkie, a ludzi tylko niektorych... taka moja hierarchia wartosci i nie mam zamiaru zmieniac jej w najblizszym czasie...
z mojej strony to koniec tematu, Dejot... Awikularia, przepraszam, jesli moja dyskusja z Dejotem urazila cie w jakis sposob... ten temat niekoniecznie pasowal na podobne rozmowy...
-
No coz zrobil sie wielki offtop, a ja mam sprawe do bricky'ego, wiec jak jeszcze pooftopujemy nic sie nie stanie, Bricky nie oddawaj pojedynczo koszatniczek, moje sa zasze skore do zabawy a widzialem malucha ktory byl sam =/ to nie bylo to samo, siedzial w rogu klatki, spał i wychodził tylko po to by cos zjesc.
-
to ja sie dolacze... moze specem od koszatniczek nie jestem, ale sporo o nich czytalam i wiem, ze powinny byc trzymane _przynajmniej_ parami... (wlasciwie ze szczurami jest podobnie, ale pojedynczy szczur latwo zlapie kontakt z opiekunem i szybko sie przywiaze, a pojedynczy kosz - niekoniecznie...)
-
heh dzieki
taktez pomyslalem ze nie rozdziele ich do pierwszej krwi
tylko ze w nocy walcza i mi spac nie daja
-
hihihi... :> znam ten bol... moje dziewczyny codziennie sie tluka, a facet biega noca po pokoju, depcze mi po glowie, wpycha wasaty nochal do ucha i wpelza pod posciel... co do twoich maluchow - powinno im przejsc za jakis czas... krotkie utarczki zawsze beda sie zdarzac, ale z czasem szczurki coraz bardziej sie uspokojaja...
-
czytam to co piszesz Dejot i krew mnie zalewa - krwiopij dobrze Ci powiedziala ,a ja dodam dostosowujac sie do Twojego poziomu chlopatasiu,ze trzeba byc półglowkiem,zeby pisac takie teksty! I nazywam Cię tak z pełna świadomością - ludziom Twojego pokroju nie warto okazywać szacunku. Skoro sam nie masz szacunku zarówno do przyrody,a co się z tym wiaże zwierząt,jak i do ludzi....a w dodatku masz poważne braki - radze wykuć na pamięć znaczenie słowa "takt".
Uprawnienia umieszczania postów