Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 77

Wątek: Wiem, ze to dzial raczej terrarystyczny, ale...

Re: Wiem, ze to dzial raczej terrarystyczny, ale...

Rozumiem, ze weze sie karmi gryzoniami, nie nawracam tez nikogo na sile.

Ale ten post napisalam po stracie przyjaciela, mojego kochanego szczurasa, wiec nie na miejscu sa tutaj teksty w stylu "fajne szczurki, smakowaly wezowi". I tylko o to chodzi mnie, krwiopijkowi i kilku innym osobom.

Jezeli to tak trudno zrozumiec, to juz nie wiem, co rozumiecie. To tak, jakby wasz ulubiony pies umarl, a ja bym napisala "tak, rzeczywiscie, mily psiak, tak fajnie piszczal, gdy go przejezdzalam kolami na drodze".

ten post nie był do Ciebie awi.. prawidłowo potraktowałaś dejota.. to krwiopij robi z tego awanturę..

zostalam zle zrozumiana... rozumiem, ze weze cos jesc musza i rozumiem, ze tym jedzeniem sa czesto szczury szczury... nie moge tego potepiac i nie potepiam... nie chce nikogo na sile nawracac... jednak przyklad Awikularii, moj i kilku innych osob pokazuje, ze szczur moze byc czyms wiecej, niz tylko obiadkiem... w tym temacie mowimy wlasnie o szczurze-przyjacielu i na to chcialam zwrocic uwage Dejota... zwierzeta karmowe mozna omowic sobie w innym dziale, czyz nie?

Dejot, na szacunek czasami trzeba sobie zasluzyc... twoja wypowiedz mocno mnie zrazila... zwrotu 'chlopcze' zamierzam uzywac ze kazdym razem, kiedy zauwaze podobny brak wyczucia i watpliwe poczucie humoru... jesli bedziesz wypowiadal sie na poziomie, ja nie bede miec powodow, zeby miec do ciebie jakiekolwiek pretensje... nie powiedzialam, ze nie szanujesz zwierzat - pozostawilam te kwestie otwarta, choc twoja wypowiedz owszem, sugerowala brak szacunku... powtorze jeszcze raz - przyczepilam sie do ciebie, po twoj komentarz byl po prostu chamski... tyle...

Im bardziej poznaję ludzi tym bardziej lubię zwierzaki.
    Cytat, nie pamiętam za kim

JA slyszalem inny cytat: "Jedyna wada zwierzat jest to,ze ufaja ludziom"
    3m sie Awi..szokda szczurka

Witam,
    Wiem, że żal po stracie przyjaciela (choćby był nim szczurek, a nie człowiek) powodują, że człowiek musi trochę odczekać, zanim uczucie pustki minie. Wiem coś o tym bo i mi przydarzyła się taka strata... Mimo wszystko, Avi proponuję Ci coś na pocieszenie. Miesiąc temu mojej koszatniczce urodzily się maluchy - chetnie ci oddam jednego. To co prawda nie szczurki, ale też bardzo pocieszne. Jak będziesz zainteresowana - proszę o kontakt. Podrawiam.

Dziekuje za propozycje, ale na razie nie chce miec kolejnego zwierzaczka. Moj bol po stracie Puchatego jest jeszcze bardzo mocny. Bylam z nim bardzo, bardzo zwiazana...... Nie chce miec zwierzecia, w ktorym widzialabym ciagle tego mojego.... Oczekiwalabym po nim zachowan mojego szczura... A wiec na razie nie....

Radek. P.
    Guest

Na twoim miejscu nie pisał bym tego tutaj oficjalnie. Założe się, że jest tutaj przynajmniej kilka osób gotowych nakłamać, by dostać darmową karmę dla węża.
    Nie chcę nikogo obrazić, ale słyszałem już gdzieś o podobnej sytuacji.

Zawsze to miło wiedzieć, że są koło nas szczerzy ludzie ("szczerzy" a nie "się szczeżą")...

a ja kupilem 2 szczurki mlode 4 tygodniowe
    i nie wiem czy sie bawia czy sie gryza
    w kazdym razie ran nie widze
    koles od ktorego kupilem 3ymał dorosłe i małe po kilkanascie sztuk w jednej klatcec i sie nie gryzły
    mowil ze moje tez nie beda
    wiec juz nie wiem czy moje sie gryza czy nie
    na szczescie mam poza klatka dla szczurow klatke po papudze
    wiec jak sie beda gryzły to jeden zostamnie w klatcec dla szczorow a drugi powedruje do klatki po papudze...
    bo juz mi szkoda sie jednego pozbywac ( sprzedawac )

Uprawnienia umieszczania postów