Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 77

Wątek: Wiem, ze to dzial raczej terrarystyczny, ale...

Re: Wiem, ze to dzial raczej terrarystyczny, ale...

3 lata temu milem szczura, padl jako duzy, stary szczur, a byly z nim juz różne sytuacje, nigdy przykre, raczej zabawne, a pozatym byl wesolym szczurkiem, chociarz miesiac przed smiercia stal sie ospaly i tak jakby oslepl. Brakowalo mi go bardzo przec cale 2 lata. Niestety szczur mojej siostry to nie to samo =(

All good rats of this world, Rest In Peace

Dejot
    Guest

Ja też miałem pare szczurków , były bardzo fajne noi bogate w białko i składniki mineralne , wężykom chyba smakowały .To miłe zwierzaki .Pozdro

Dejot, strasznie mile... Mam nadzieje, ze te "bogate w skladniki mineralne i bialko fajne szczurki" stana twoim wezom koscia w gardle :>:>:>

chlopcze, nastepnym razem dobrze sie zastanow, zanim cos napiszesz... zmartwie cie, ale nikomu nie zaimponowales ani oryginalnoscia, ani powalajaca bezposrednoscia...

właśnie! albo żeby rozwolnienia dostały :P

Dejot
    Guest

O co wam chodzi? Nie wiecie że gryzonie to zwierzęta karmowe? Niestety taka jest natura ,że drapiezniki pożerają swoje ofiary .... Jak jecie kurczaka to pewnie sie nie zastanawiacie jaki to byl fajny kurcxzaczek kiedys jak hasał po kurniku Dzisiaj z bolem serca musialem podac wezom po myszorku, ale tak to neisetty jest i tak trzeba jak hoduje sie węże ..... Odbijcie! Mimo wsyzstko wole węże niz szczury i rpzy tym pozostane

Do krwiopij : mimo wszystko prosiłbym ,żebyś nie mówił do mnie "chłopcze" !!!

primo: to, ze weze karmi sie gryzoniami, wszyscy juz wiemy... nie znaczy to jednak, wlasnie w tym celu gryzonie powstaly i smierc w gadziej paszczy jest ich przeznaczeniem... nie staraj sie to nikogo uswiadamiac, bo to ty masz klapki na oczach... szczura mozna pokochac - wysatrczy sprobowac...
    secundo: od ponad 4 lat jestem wegetarianka, wiec argument z kurczakiem do mnie nie trafia...
    tetrio: 'chlopcze' to najlepszy zwrot, jaki moge do ciebie odniesc... to, czy szanujesz zwierze, to juz twoja prywatna sprawa... jesli tego nie potrafisz, uszanuj chociaz czlowieka i jego bol po utracie zwierzecia, z ktorym dzielil zycie... nikt ci nie kazal wypowiadac sie w tym temacie... twoj kometnarz byl bardzo niedojrzaly i bardzo nie na miejscu... dlatego tez jeszcze raz zwracam uwage - najpierw dobrze sie zastanow, dopiero potem pisz...

Dejot przeczytaj wszystko jeszcze raz, może zrozumiesz o co chodzi w tym wątku, potem skonfrontuj to z tym co napisałeś. Tutaj nie musisz nikogo uświadamiać że szczury i myszy to zwierzęta karmowe... szczególnie w wątku osoby która cierpi po stracie swojego pupila. Awi współczuję, szczurki to naprawdę świetne stworzenia.

Pozdrawiam
    Bartek

Dejot
    Guest

krwiopij - dalej nalegam zebys zaprzestala zwracania sie do mnie "chlopcze" - jeśli tego nie szanujesz to o czym my tu w ogole rozmawiamy. Naucz się najpierw szanować ludzi a później pisz tu o szacunku dla zwierząt , a to ,że przeznaczam gryzonie na karme nie znaczy ,że nie szanuje tych zwierzątek , pomyśl....

"to, ze weze karmi sie gryzoniami, wszyscy juz wiemy... nie znaczy to jednak, wlasnie w tym celu gryzonie powstaly i smierc w gadziej paszczy jest ich przeznaczeniem..." nie zaprzeczam, że lubię szczury, ale nie nawracaj ludzi na siłę. wyobraź sobie, że gryzonie u hodowców węży właśnie po to powstały i takie ich przeznaczenie.. przecież dejot ich świerszczami nie będzie karmił.. a jego tekst powinnaś potraktować jak awi, której nie trzeba tłumaczyć, że to tylko szczeniacki wybryk.. też było by mi żal karmić prymitywne węże, inteligentnymi stworzonkami, ale mam świadomość, że większości ludzi nie jest żal i nie mam zamiaru im o tym ciągle truć, dlatego krwiopij.. wyluzuj

Uprawnienia umieszczania postów