-
A co po śmierci?
Mam takie (może trochę nie na miejscu) pytanie: Co robicie ze swoimi zwierzakami po ich śmierci?
-
Re: A co po śmierci?
heh ja osobiscie niewiem ale z tego co czytalem przez ten czas na forum to niektorzy uzadzaja ładny pogrzebik :P niektorzy do kibla wzucaja a niektorzy daja np pajaka martwego 2 pajakowi osobiscie wolabym sobie zakopac zwierzaka gdzies na łance
-
wszystkie moje zwierzaki, ktore juz odeszly, pochowane zostaly na mojej dzialce... mam tam maly zwierzecy cmetarzyk... z tym, ze wszystkie one byly ssakami... jesli chodzi o pajeczaka, to prawdopodobnie spalilabym go przed pochowkiem... na pewno nie trafilby do muszli klozetowej - w koncu kiedys byl zywym stworzeniem i nalezy mu sie z rej racji jakis szacunek... :/
-
hmm, wszystkie ssaki, gady, ptaki, które odeszły zakopuje na ogródku (pod jabłonką ) a pajączki to mysle że najfajniej w gablotke, aby oko cieszyły nawet po śmierci.
-
Ja swoje zwierzęta, po śmierci zakopywałem (pierwsze 3 żółwie, które zdechły jeszcze za młodu i chomika), ale rybki akwariowe wrzucałem do kibla. Dzisiaj, gdy moje "nowe" żółwie są już dorosłe i mają silne szczęki wrzucam zdechłe rybki do żółwiego akwarium. Ale dotyczy to tylko ryb.
-
Może dla niektórych to obraza, ale czy ktoś po śmierci swojego węża myślał żeby go (nieładnie mówiąc) przerobić na galnterię skórzaną?
-
hm ja swoja pulchre trzymam w szufladzie.. ale chyba w koncu ja spale w kominku :/
-
rybki - kibelek, straszyki - pogrzeb wikingow (plonaca lodz na wodzie - czyli podpalona zapalką papierowy stateczek w wiadrze z wodą - troche narobilismy syfu)
śp zolw - zakopany w ogrodku pod forsycją, śp scynk zakopany w domowym ogrodzie pod cisem
-
Re: A co po mierci?
Owady - na szpilki i do gabloty... ew. jako karma dla drewnojadów. Ssaków i gadów nie mam.
PS. Pogrzeb Wikingów ))))), lepiej los Yamato, Bismarcka, Arizony itp. )))) (to dopiero musi nasyfic).
-
susze bezwzglednie wszystko
Uprawnienia umieszczania postów