Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Krab czy żółw wodny,a może co innego..?

Krab czy żółw wodny,a może co innego..?

Chciałbym kupić któreś z tych zwierząt ,ale mam pewne wątpliwości jeżeli chodzi o kraba ,bo słyszałem że potrafią obciąć palec szczypcami,czy to prawda!?Które z tych zwierząt jest wedłóg was bardziej interesujące?A może są jeszcze jakies inne interesujące zwierzęta.Mam już pewne doświadczenie ,od prawie czterech lat hoduję żółwia stepowego.

Re: Krab czy żółw wodny,a może co innego..?

Zapewne chodzi o kraba tęczowego to kompletnie nie możliwe żeby obcioł palec. Kiedyś jak ugryzł mnie jesen z najsilniejszych osobników skoniczyło sie to tylko lekkim zadrapaniem. A co do Twojego dylematu to musisz sie dobrze zasanowić bo to kompletnie inne zwierzęta. Mają inne wymagania i innaczej sie zachowują. Ale decyzje musisz podjąć sam bo będziesz nie zadowolony.

Re: Krab czy żółw wodny,a może co innego..?

powiem tak - kraby sa calkiem latwe dla hodowcy majacego doswiadczenie ze zw. wodnymi - zolwie wodne sa niestety do tego agresywne w dodatku potrafia dorosc do rozmiaru talerza. ja tam bym wolala kraba - na pewno to ciekawsze od zolwia. a stepowego z wodnym nie ma co porpwnywac! zupelnie inaczej zyja

Uprawnienia umieszczania postów