-
Re: PIRANIA
Te ryby sa mojego starego. Akwarium jest małe(100l). Wszystko co tam wpuszczaliśmy zawsze było małe. Kiedyś kupiliśmy jakieś pielęgnice to wsadziliśmy jej w 5l butelce do tego akwarium ale jedna z pielęgnic jeast tak zjebana, że wskoczyła do butelki i zjadła maluchy. Wogóle namawiam ojca żeby je sprzedał a ja wezmę to akwa dla regiusa. Pozdrawiam!!!
SLIPKNOT or DIE!!!
25 maja-nowa płyta!!!
31 maja-Chorzów-koncert-chujowo, że mnie tam nie będzie!!!
-
AUĆ... ja bym nie chciala takiego czegoś przeżyć... Na szczeście moje zwierzątka prawie nie gryzą :P A poza tym po co kupować piranie przecież są ładniejsze rybki...
-
po co kupować ładniejsze rybki, pzecież są piranie... :>
-
ja mialem piranie, wiec moge sie wypowiedziec troche,
moje piranie byly miesozerne, jednak nieatakowaly tak blyskawicznie jak bylo to pokazywane na filmach
wynikalo to z tego, ze byly mlode, bylo ich malo (5szt) i byly w stosukowo malym akwarium, final tego byl taki, ze ryby zagryzly sie nawzajem niewiem z jakiego powodu, i zostala tylko jedna pirania. dla mnie bylo to bardzo smutne, bo to stalo sie w przeciagu jednego miesiaca. niezwracaly uwagi na inne ryby tylko zaczely polowac na siebie.
ale najwieksi zabujcy to arowana srebrzysta, ktora obecnie posiadam, jest tak wojownicza, ze jak karmie ja z reki (mieso, myszy, szczury) to czasami wyskakuje i lapie mnie za reke
drugi niestrudzony zabujca to murena (slodkowodna) widzialem wczoraj w leo zoo w krakowie, pan byl tak mily, ze pokazal mi polowanie. cos niesamowitego!!
polowanie mureny niemozna porownac z niczym innym jest przepiekne. piranie sie umywaja.
ps. a o akwarystyce tez czasami sa watki, bo czesto tak sie sklada ze terrarysta jest tez akwarysta
-
heh no tak... zależy od punktu widzenia :P
-
oooooo fakt musiało boleć
Uprawnienia umieszczania postów