Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: KLĘSKA ;(

Re: KLĘSKA ;(

Nie martw się . Ja też chce miec gekona lamparciego i przez to w domu było tyle awantur że coś . Ale vja i tak będe o nie walczył do końca życia)))))))))

Walczcie, walczcie!! To pomoze, wkoncu starzy sie zmecza i plana jakas glupote w stylu "rób co chcesz byle by tylko czegos tam nierobilo" i ty to wykorzystujesz czasem trzeba troche powrzeszczeć, albo siedziec przez pol roku, odciac sie od starszych, i powiedziec jak sie zaczna wqrwiac ze nic nierobisz to mowisz: "No sorry, ja chcialam/chcialem rozwijac to co mi sie podoba a ze wy mi niepozwoliliscie to nie moja wina" u mnie zadzialalo i w podobny sposób naciagam starszych na nowe "pozwolenia"

wiesz ziomku! to jest tak, że musisz pokazać rodzince jak bardzo Ci na tym zależy...musisz o tym gadać... ciągać mamę po sklepach zoologicznych...pokazywać o czym mówisz...wyjaśniać wszystko co i jak... że geku mamy nie zje...no i przedewszystkim jak dużo już wiesz o gekach i że jesteś świadoma jaki obowiązek na siebie bierzesz i że dasz rade jemu podołać...
    powodzonka...

Gadman
    Guest

Badz stanowcza i nie ulegaj starszym jak mowia to i tamto olej ich i tyle

Kiedy wszystko idzie źle pamiętaj ,że moze być jeszcze gorzej.

ja przez miesiac mowilem tylko o pajakach
    no to wyobraz sobie co starzy musieli przezywac...
    wchodze do kuchni...pajaki...
    przychodze ze szkoly...pajaki...
    gdzie nie pojde...pajaki...
    i pewnego dnia stary powiedzial zebym przyniosl opis tego gatunku...
    ...chcialem mu dac po angielsku zeby nic nie skapowal, ale mowie co tam dam mu taki
    no i sie zgodzil
    brachypelma smithi sobie stoi ladnie pieknie...
    ...jedyne co ich gryzlo to parzace wloski...
    ...nie znam ich dzialania na wlasnej skorze i napewno nie chce znac
    obecnie mam 3 pajaki i przymierzam sie do nastepnych

najlepiej gadaj na okraglo o tym truj dupe itp.
    ja to mialem takie bajery, bo mi nic nie kupuja starzy wszystko musze sobie sam kupic wiec te nastepne pajaki to nic nie wiedzili o nich i jakos przeszlo...
    a jak cos to powiedz ze rozwijasz hobby

WaRiaT_1986
    Guest

Ha ha ha miałem ten sam problem tylko z starszykami.. A po co ci robale ;-) i tak jest ich pełno :-) Wiec postawiłem ich przed faktem dokonanym :-) to zawsze działa.

Kuklik
    Guest

Wyprowadzenie się do piwnicy i żywienie się szczurami to całkiem niezły pomysł :-))

kiedys chciałam mieć szczura (byłam w twoim wieku Puma),rodzice byli przeciwni ale zebrałam kase kupiłam klatkę i zwierzaka, co prawda starzy mieli im to za złe ale w końcu się przyzwyczaili, teraz po 7 latach matka sie wkurzyła poniewaz postawilam w pokoju duże terrarium dla pajaków.reakcja ta sama, a morał jak chcesz to kup ale licz sie że pewnego dnia wrócisz do domku a zwierzaka w nim niebedzie (taki los spotkał mego szczura) wszystko zależy od charakteru starych...powodzenia!!!

hh :/:/ dobrze że tego geka nie dostaniesz bo musiałby słuchać takiej żenady :/

Uprawnienia umieszczania postów