Mozesz mi wierzyc lub nie, ale czytalem i analizowalem caly tekst tej ustawy kilkunastokrotnie, nie tylko przy okazji tego tematu.
Cytujesz pkt.4 art.3, ktory nie ma tu zastosowania, poniewaz przedstawianie danych na forum publicznym, nie jest ani celem osobistym, ani domowym, czyli innymi slowy, ustawa dotyczy przedstawionego tutaj przypadku.

Przytoczony przez Ciebie art.2 pkt.2, wyraznie mowi ze Ustawa ma swoje zastosowanie m.in. w wykazach i zbiorach ewidenyjnych - propozycja utworzenia "spisu oszustów" - czyli jakby nie bylo - zbioru ewidencyjnego, koliduje z prawem.

Art. 43 wyraznie definiuje kto jest zwolniony z obowiazku rejestracji danych i niestety, zaistniales sytuacji nie mozna podciagnac pod zaden z tych punktow.

I jeszcze wracajac do poczatku, pkt. 2, nie znam statusu prawnego terrarium.com.pl, ktory rozwialby moje (a w zasadzie Twoje) wszelkie watpliwosci, ale napewno nie jest "osoba fizyczna ktora przetwarza dane wylacznie w celach osobistych lub domowych" zatem odpowiada z tytulu przytoczonej tu Ustawy za publikowanie na swoich lamach tresci danych osobowych.

Koniec interpretacji prawnej, kilka slow ode mnie - oszustow trzeba pietnowac, nie ma najmniejszej watpliwosci, jednak starajmy sie nie odpowiadac lamaniem prawa, na bezprawie... To brzmi gornolotnie, ale tak jest.

Po drugie - zniecheciles mnie do dalszej dyskusji tekstami typu "Nie znasz ustawy. Proste." czy "Jarzysz ? Czy dalej za ciemno ?"... Nie znasz mnie, nie znasz mojej wiedzy, wiec nie masz jakichkolwiek praw do podwazanie jej... Sam dajesz mi jednak do myslenia, jakim czlowiekiem jestes, jednak powstrzymam sie od opinii na Twoj temat, bo Cie po prostu nie znam. W kazdym badz razie, nie bede dalej dyskutowal w tym temacie, bo jest to wrecz bezzasadne i jak widze bezcelowe.