-
Karmienie weza na luzku :)
Pewnego razu kupilem dla mojego Elaphe taeniura (Weza Chinskiego) duza mysz. Kiedy przyszedl czas karmienia jak zwykle wlozylem gada do duzego pudelka po butach i szykowalem pokarm... Kiedy zlapalem mysz na pensete otworzylem pudelko a waz mnie wystraszyl otwierajac szeroko pysk i przybierajac pozycje ataku. Od razu wrzucilem mu mysz do pudelka ale nie zdarzylem go zamknac bo mysz wyskoczyla z pudelka po niecelnym ataku weza i wskoczyla na luzko. Juz myslalem ze nie zlapie tej myszy ale waz rzucil sie w pogon i w ostatniej chwili chwicil ja za ogon i zaczal dusic w koncu ja udusil i polknal ale nie dal mi nic zrobic bo musialem go pilnowac zeby nie uciekl
P.S. kazdemu sie moze zdarzyc :P
-
Re: Karmienie weza na luzku :)
-
Wtaj. nie byle kto czytałem troche twoich postów. Mocno wieje brakiem wiedzy i z tego co widac doświadczenia. Nie chce sie do Ciebie przypieprzać ale ucz sie szybko bo męczysz zwirzaki, m.in. ma sie to do posta na temat zraszania terra.
Cześć
-
Co do zraszania terrarium to robilem to czesto... strzykawka, ale teraz zrobilem to co mi ktos poradzil i zraszam spryskiwaczem... nie wiem dlaczego sadzisz ze mecze moje zwierzeta ale chetnie poslucham... moze doswiadczenia to duzego nie mam ale hoduje weze dopiero 3 lata niecale, pozdro
-
1. Po co karmisz weza w pudelku (ja zawsze karmie w terra)
2. Po co lapiesz myszy penseta? (zawsze robie to reka i nigdy jeszcze mnie zadna nie ugryzla)
-
mnie ugryzla mysz to odrazu poleciala na sciane
-
robi... i od kogo tutaj wieje brakiem doświadczenia? co do karmienia w pudełku, to jestem przeciwny - wyciągaine węża z terra to dodatkowy stres, i może nie chcieć zjeść myszy, a poza tym, w pudełku wąż ma ograniczone możliwości manewru, więc może zostać pokąsany przez mysz.
ale co do chwytania myszy pencetą: ja zawsze biore myszke pencetą, nie po to, żeby mnie nie ugryzła, tylko to to, żeby wąż nie czuł od myszy mojego zapachu ...
-
Jakos od poczatku tak robie i nigdy jeszcze nie odmowily jedzonka
Nie napisalem ze jestem expertem, bo czlowiek uczy sie cale zycie
-
Nie byle kto..... to brzmi dumnie! Szkoda, że języka ojczystego nie znasz.
-
Mysz tez czlowiek.........Ciezki ich los..nawet do beznadziejnej obrony nie maja prawa..jak ugryza to na sciane..
Uprawnienia umieszczania postów