-
-
Re: Wyskakujące rybki
Mi wyskoczył sum i pies się nim bawił :-) A przy sprzątaniu akwa jedna molinezja sama wskoczyła do wiaderka z woda - widocznie nie lubi siatki :-)
-
A ja mialem samca mieczyka i znajomy przynisol mi swoje mieczyki (1 samiec i 10 samic) okazalo sie ze temu nowemu mieczykowi nie starczy 14 samic i atakowal mojego i sie lekko wkurzylem wzielem strzykawke + igle nawoz do roslin akwaryjnych no i reszte sie domyslcie co sie stalo nowemu mieczykowi.
-
mi głupiki wyskakiwały jak sie termostat popsuł i było 34 st.C :P
-
Mi gurami wyskoczyly jak wkladalam nowe tlo za akwarium. Nie spodobalo im sie.
-
Fajne historyjki... A Fryzjer! Ja jak się na rybkę wsciekne to wrzucam do zamarażarki :>>>> HA HA HA HA HA
-
ja miałem coś innego kupiłlem sobie żółwia dość dużego i brakło mi na akwarium. Poszłem do domu po gotówkęwzięłem żółwia i poszłem. W domu nie miałem gdziego dać to wpuściłem do rybek i poszłem po akwa dla żółwia. Jak przyszłem to pływały tylko szkielety rybek a żółw był tak najedzony że nie jadł dwa dni.!
-
eee ludzie czy wy nie macie szyb nakrywowych ? pokryw, oświetlenia w akwa?
A co do kilku dr Mengele których tu widze, informuje że jeśli juz musicie zabić rybkę (np: chorą, pokaleczoną) to bradziej humanitarnym sposobem jest wrzucenie jej do 20% rotworu alkocholu etylowego (50% roztwór wódki)
-
Co do uśmiercania... wsadzanie ryby do zamrażarki też jest humanitarne (moim zdaniem), ponieważ ryby po prostu zasypiają kiedy temperatura gwałtomnie spadnie. A z tym alkoholem....hmmm możesz mi wytłumaczyć jego działanie na rybę?
-
co do działnmia alkoholu to czytałem kiedyś o tym że jest to najbardziej humanitarny sposób na uśmiercenie rybek (sprawdzałem niestety - faktycznie szybka i spokojna śmierć) a co do zamrażarki to faktycznie krystalizujący się lód w komórkach zwierzaka musi mu przeysparzać super doznań
Uprawnienia umieszczania postów