Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: kłopot z rodzicami :-(((

Piotr Szymański(piotrekszym)
    Guest

kłopot z rodzicami :-(((

Witam.Rodzice nie chcą mi pozwolić na węża zbożowego,szczegulnie mama.Tata brzdzi się węży(da się wyleczyć:-)),a mama boi się chorób
    przenoszonych przez gady.Powiedzci jak to z tymi chorobami i pomóżcie,bo nie chce mi się czekć do 18-stki(jeszcze 5 lat!!!)!

Proszę o kontakt z doświadczonymi terrarystami i pozdrawiam.Piszcie na adres:
    piotrszyman@poczta.onet.pl

cromat
    Guest

Re: kłopot z rodzicami :-(((

eh.....jakie choroby?????to sa juz zwierzeta z polskiej hodowli a nie z odlowu tak ze chorob nie ma.....to juz sa polskie zwierzeta....to znaczy hodowane w polsce

aids wszystko przenosza ;] uwazaj zeby z nimi nie spac ;].Nie a tak serio to czym maja zarazic twoja mame ?? chyba gruzlica ;]

Żadna choroba, oprucz sanmonelli ale to też w skarajnym przypadku, gadów nie jest wstanie zarazić człowieka!!! Pod tym wzdlędem dużo bardziej niebezpieczne sią psy, koty króliki chomiki itp. Bardzo Ci wspułczuje bo ja też mam kilka zwierzaków w domu i nie wszycy członkowie rodziny są zadowoleni.

Siwen
    Guest

Ja żeby mieć te wszystkie zwierzęta cały czas non stop mamę przekonywałam a gdy była tak na pół to go zamówiłam (węża )
    no a potem mama przecież nie wyżuci go z domu na chłodną zimową pogode )) sprubuj a jeśli chodzi o choroby to tylko odłowione w natuże mogą jakąś mieć a takie z chodowli to są O.K.

Pozdrawiam

Jest jeszcze jeden sposub ale zależy od wieku i zagażowania twoich rodziców w Twoją edukacje. Powiedz rodzicom że chcesz zostać zoologiem a to jest przygotowanie i przyjemna forma nauki. Ten sposub ma też wade kiedyś rodzice Cie mogą rozliczyć.

CD/Tombik
    Guest

Ja powiedzialem tak: mama chodz musimy powaznie porozmawiac. Bardzo lubie terrarystyke i chcialbym sie nia zajmowac. Mama po krotkiej rozmowie powiedziala OK sprobojmy teraz kup "sobie te brzydale ptaszniki " a jak bedize wszystko dobrze to pozwole ci na gada

Ja nie mam wielkiej hodowli. Narazie mam tylko 4 patyczaki. Nie zamierzam hodować np pajęczaków (sam ich nie lubie ani gadów. Jednak bardzo chciałbym miec np chomika..... niestety jeszcze 4 lata do 18 .

PS. Ale do 18 jeszcze mi sie nie śpieszy....

Lukas Cool
    Guest

miałem idealnie ten sam kłopot z moim wężem zbożowym jak ty po prostu przekonywałem mame do węża a potem stwierdziłem, że kupie sobie kameleona a do domu przyniosłem węża a mama przyzwyczaiła się do niego w 1 godz

P!nNK
    Guest

ja ci radze abys uzbieral pieniadze i kupil w tajemnicy przed mama swojego wymarzonego werza,postawisz mame przed faktem dokonanymmoja mama panicznie bala sie pajakow a teraz i za nic w swiecie nie chciala sie zgodzic abym se kupila a teraz...bardziej sie troszczy o mojego ptasznika niz jaa jakies choroby to bzdura!!!!!!!!!!!!!!zycze powodzenia i pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów