Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Specyficzny zapach

Specyficzny zapach

Założyłem nowe terrarium, umieściłem sztuczne rośliny, no i tu nastąpił problem, nie wiem czy poważny i dlatego pytam.A mianowicie te sztuczne rośliny śmierdzą plastikiem,zapach w zbiorniku jest dosyć intensywny. Czy ten zapach " sztucznych roślin " może nie kożystnie wpłynać na zdrowie moich weży?.
    Napewno wielu z was spotkało sie z taką sytyłacją.

Cześć@_@

Wiesław Pyć
    Guest

Re: Specyficzny zapach

Witam.
    Czy wietrzyłeś terrarium(okolo tydzien) po złozeniu?
    Jak nie, to wywietrz razem z wystrojem, a jak wietrzyles to wywietrz jeszcze raz. Jak juz nie bedzie zapachu to dobrze, a jak bedzie to nie wiem co jest jego przyczyną. Wężą nie słuza takie zapachy.

czesto sztuczne rosliny sa w kwiaciarniach opryskiwane srodkami zapachowymi umyj je dobrze moze pomoze

a jeśli nie to mocz w occie albo wodzie utlnionej

Witam.
    Tez tak mialem tylko w moim przypadku okazalo sie ze kawalek sztucznego liscia przykleil sie do zarowki nocnej...i dlatego tak smierdzialo.

Pozdr.
    VooDoo

W moim przypadku to jest smrodzik plastiku (sztucznych roślin) nie spalenizny.
    Moge wymoczyć w wodzie czemu nie,Myśle tesz o zastosowaniu węgla aktywowanego,pochłania zapachy z powietrza .

Serdeczne dzięki)

Cześć@_@

pylius
    Guest

ja wsadzilem troce roslin ale nie mam tego problemu .

A u mnie podśmierduje najładniejsza sztuczna roślina,śmierdzi "nowością".

Cześć@_@

Prawdopodobnie to związek o nazwie styren jest to węglowodór aromatyczny.Jedyna znana mi metoda to zmienić kwiatki na inne.Powąchaj je zanim kupisz.

Pozdrawiamy
    Magda i Mariusz

Uprawnienia umieszczania postów