Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: Artykuł w MW

Re: Artykuł w MW

Ja nie mam za co przepraszac. Ja tego nie zaczalem. Ja nie obrazilem Korsakowa i nie pisalem, ze pisze pijany. Impulsywny tez nie jestem. Napisalem to wszystko ze stoickim spokojem.
    Jasne, ze to byla prowokacja. Najpierw narobic szumu, a pozniej zrobic z siebie kozla ofiarnego. Teraz napisany post ma zlamac serca wszystkich, ktorzy nie pozwala na odejscie weterynarza, ktory juz tyle lat siedzi na forum.

Tak operowal Pan moja legwanice, zawsze ludziom Pana polecalem i nie mam zamiaru przytaczac problemow, ktore po tej operacji mialem.

Co do poczty pelnej maili z wirusami to kazdy ja ma, kto ma darmowe konto. Jesli Pan doktor twierdzi, ze ja trace swoj czas na rozsylanie wirusow to sie Pan grubo myli. Mnie w to Pan nie wkreci.

Najciekawsze jest to, ze batalia zaczela sie po fakcie rozpoczecia tworzenia Slaskiej Grupy Terrarystycznej. Pan jako przedstawiciel PST zaczal torpedowac ten projekt. Nie wiem z jakiego powodu (konkurencja dla Was?). W polskim prawie, kazdy moze zalozyc stowarzyszenie i to jego sprawa.

Ja tez na tym forum pare lat jestem. Nigdy nie bylo takich problemow...

Mysle ze powinny sie tez pojawic przeprosiny z Pana strony w kierunku Korsakowa (mam nadzieje ze wie Pan za co)

Z racji ze moderatorzy WRESZCIE zadzialali (po 40 postach ktos tu zajrzal) to dostalem wiadomosc, ze mam sie juz nie wypowiadac. Inni, ktorzy to zaczeli nie maja takich nakazow. Widze, ze sa rowni i rowniejsi. Nie wiem czemu jeszcze istnieje ten temat.
    Juz mnie to wszystko meczy...
    Nie mam zamiaru siedziec na takim forum......

Panie dokotrze prosze mi nie zarzucać prowokacji ;-), sarkazm, może jeszcze ale z prowokacja to pan przesadza.

gdyby odpowidział pan spokojnie na zarzut nie było by tematu, niestety nasłuchaliśmy sie inwetyw i insynuacji, a takie zachowanie jest nie godne pana tytułu naukowego.

a tak pozatym to w sprostowaniu w sprawie gekona lamparciego znowu zakradł sie kolejny "mały błąd rzeczowy"

Popularność, jaką CIESZĄ się wśród terrarystów GEKONY, dorastając - E do 25 cm jaszczurkI, zawdzięcza - JĄ pięknemu ubarwieniu skóry oraz niespotykanym zdolnościom bardzo sprawnego poruszania się po ścianach i sufitach terrarium o bardzo gładkiej powierzchni

jeśli gekony dorastają do 25 cm to toke to nie Gekon....

"....batalia zaczela sie po fakcie rozpoczecia tworzenia Slaskiej Grupy Terrarystycznej. Pan jako przedstawiciel PST zaczal torpedowac ten projekt. Nie wiem z jakiego powodu (konkurencja dla Was?). ...."
    To nie jest prawda.Powyzsza "dyskusja" prowadzona jest pomiedzy Jarkiem Zajaczkowskim a innymi osobami,niezaleznie od przynaleznosci do jakiejkolwiek organizacji.Jak widac PST nie bierze w tym udzialu.O zalozeniu innej organizacji wszyscy zainteresowani wypowiedzieli sie w odrebnym "temacie"- PST nie jest tu przeciwnikiem i nigdy nie wystepowalo "przeciw" SGT(odsylam do wczesniejszych postow).
    "...Mimo deklarowanej przeze mie na początku sympatii do górnośląskiej grupy - wycofują ja..."- to wypowiedz J.Z., wiec skad wnioski wyciagniete w cytacie 1?
    Wnioski wyciagane zbyt pochopnie nikomu nie sluza.
    Niech kazdy pracuje dla terrarystyki po swojemu,a wspolny cel jest taki sam.
    (przepraszam za brak polskiej czcionki).
    pozdrawiam
    Piotr Stanislawski

Loktok, dlatego, że wszystko kojarzy się z atakami ze strony ŚGT, dlatego, że taka dyskusja powinna być prowadzona na priva, a nie publicznym forum, gdzie tylko niewielka część userów jest tym zainteresowana, ale z pewnością czyta. To niesmaczne co się dzieje. Z dr. Jarkiem Zajączkowskim wymieniłem parę zdań na priva. Inne poważne osoby na tym forum również mają dość terrarystyki i czytania tego co się tu wyrabia. To nie powinno być pisane publicznie - to moje zdanie i nie tylko - miałem maile na priva.
    Dr.Jarku jeśli chodzi o dogrzanie ogona i o tym co w książce napisaliśmy może Jacku coś napisze, bo to on prowadził korespondencję z dr. Zwartem z Holandii.
    Ps. Proszę o zakończenie tej dyskusji i nie wiązanie tego z jakimiś atakami ze strony ŚGT.

Z całym szacunkiem. Co do obumierania ogona na skutek niedogrzania ( temat poruszony w naszej książce) to bla konsultowana informacja. Dla przykłady prof. Zwatr takiego przypadku nie wyklucza, jak też dr. Willem Schaftenaar DVM - Patolog w dziedzinie chorób zwierząt egzotycznych -
    Head of the Veterinary Department Rotterdam Zoo.
    Pozdrawiam

no coz gekony lamparcie dorastają do 25 cm, nawet wiecej... polemizowalbym ze stwierdzeniem, ze niezwykle dobrze poruszaja sie po gladkich powierzchniach.

Uprawnienia umieszczania postów