-
Re: encyklopedia terrarystyki
to na prawdę jest książka, która zdystansuje wszelkie inne pozycje na rynku
gdyby ukazała się kilka lat temu - dzisiaj terrarystyka w Polsce kwitłaby a nie rzęziła....
warto za nią dać nawet 100zł i takie ceny nawet osiągała czeska wersja tej książki kiedy nie było polskiego tłumaczenia
zdążyłem tylko pobieżnie przejrzeć książkę ale już po poprawionych błędach, które były w czeskiej encyklopedii i po nazewnictwie widzę kawał dobrej roboty
"odwalonej" przez p. Stanisławskiego (dyr łódzkiego ZOO)
chwała Mu za to !!!!
-
ha, jestem 2gi mam od 17:50 13.11.03
-
Mammmmmm!!Przeglądałem pare tygodni temu czeską wersje ,ale niema to co polska!!Naprawde ksiązka godna polecenia!!!
-
Do wiadomosci ludzi z Śląska !
Mamy ją w Zabrzu w ANIMALSIE ( C. H . PLATAN )
Cena nie wygórowana !
-
Przed chwila zakupilem sobie to "cudenko"
Cena niestety wysoka, ale i tak mysle ze wielu terrarystow ja kupi.
Ksiazka naprawde bardzo porzadnie wydana, piekne fotografie, dobry papier, gruba oprawa.
Po kupnie od razu zaglebilem sie w dzial, ktory mnie interesuje, czyli MODLISZKI. 14 stron, ilustracje ciekawych gatunkow, mysle sobie ze bedzie fajnie Jednak nie obylo sie bez bledow, czesto bardzo razacych. Np. o wylince modliszek autor pisze: "najczesciej beda wisiec uczepione za GŁOWĘ w gornej czesci terrarium"!
Ciekawi mnie czy pan W. Stanisławski wiernie tlumaczyl oryginal, czy konsultowal sie z fachowcami z danej dziedziny. Bo gdyby konsultowal sie ze specami od modliszek, takich wpadek by nie bylo, przeciez kazdy, kto hodowal modliszki wie, jak przebiega proces wylinki.
Sa jeszcze bledy w opisach gatunkow, np. kokon p. paradoxy dorasta podobno do 4cm :|
Opisy oszczegolnych gatunkow sa bardzo ubogie, ale za to jest ich dosc duzo.
To na razie tyle, innych dzialow jeszcze nie przejrzalem. Moze tam nie ma juz takich bugow.
Wiem tylko, ze wiele stron jest poswieconych rowniez pajeczakom.
Ale w porownaniu do innych ksiazek o tej tematyce dostepnych na naszym rynku, "ENCYKLOPEDIA TERRARYSTYKI" zrobila krok naprzod i jest o niebo lepsza od innych. Chociaz niestety jak juz pisalem nie jest wolna od bledow. Ale i tak uwazam ze jest to ksiazka, ktora kazdy terrarysta miec powinien i jezeli kogos nie zrazi cena to polecam, zwlaszcza poczatkujacym.
Odwalono kawal dobrej roboty, szkoda ze dopiero teraz sie pojawila.
-
niestety bledow troche jest np. "Python viridis" a nie Morelia viridis lub "Brachypelma boehmi" a nie Brachypelma boehmei
-
Dodi-jak tam byłem to kosztowała 60zł, w księgarni 75!! na świeta dostane takową pod choinke:-)
-
Ja już niedługo bede ją miał, czekam tylko na wpłynięcie kasy . Zakupuje pewnie w Galaktyce tam jest za 59zł+wysyłka.
-
Elo!Ja już mam ją troche przeczytałem pare dziełów!!Czytam ją od początku chociasz niemoge się doczekać działu "gekony: ale niezaglądm jak narazie mi się podoba o blędach niemoge nic powiedzieć bo nazw łaciński owadów to ja dużo nieznam i ich przebiegu wylinki i tak dalej tez nie chyba że tych co mam w domu!!!!
Pozdrawiam i życze miłej lektury ksiązka moim zdaniem wypsik no i nareście:}!!!!!!!!!!!
-
Ile stron poświęconych jest na jaszczuki, głownie chodzi o gekony i scynki???
Uprawnienia umieszczania postów