Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: sklep zoologiczny a weterynarz

sklep zoologiczny a weterynarz

Witam, pytanie kieruję raczej do osób, którzy mają sklep zoologiczny, ponieważ odpowiedzi typu "sądzę", "przypuszczam" lub inne tego typu nie dadzą mi konkretnej odpowiedzi.

Czy otwierając sklep zoologiczny muszę powiadomić o tym weterynarza lub uzyskać od niego jakąś zgodę na otwarcie takiego sklepu w danym miejscu, czy coś w tym rodzaju? (np. czy dany lokal odpowiada jakimś wymogom związanym z handlem zwierzętami, itp.).
    (Sanepid całe szczęście odpada, hehe).

Re: sklep zoologiczny a weterynarz

Witaj .
    Musisz powiadomić na piśmie WIS .To jest Wojewódzki Inspektorat Sanitarny .
    I to jest wszystko.
    Pozdrawiam Jacek.

Dzięki zubw, ale czy możesz mi bliżej wyjaśnić, co to jest (dlaczego powiadomić) ten WIS?

z tego co wiem musisz mniec zgode na sprzedaz gadów i trzymanie ich w sklepie niewiem czy nie jest tak z pająkiami a z tym WIS to chodzi o to ze przyjadą sprawdza warunki w jakich maja byc zwierzęta itp i jak wszystko edzie oki to zezwolą imasz zoologa

ok, dzięki, a od kogo muszę uzyskać zgodę na sprzedaż gadów?

Witaj.
    NIe musisz mieć żadnej zgogy, tylko na piśmie powiadamiasz WIS o tym, że będzie taki sklep i czy to będzie tylko sprzedaż czy też hodowla.
    I na tym się kończy twoja rola.
    Pozdrawiam Jacek.

Przy hodowli, z tego co wiem, powinieneś mieć też zgodę od powiatowego lekarza weterynarii, było o tym gdzieś w dawnym dziale "Cites" ,a obecnie "aspekty...."

justGreg
    Guest

Ja słyszałem, że trzeba mieć umowę czy coś (?) z lekarzem weterynarii bądź studentem. Ale nic więcej nie wiem na ten temat ;]

Greg

Uprawnienia umieszczania postów