Mam pytanie czy w inkubatorze do kokonów modliszek moge na części pierwszej tam gdzie jest połozona gaza połozyc jaja patyczaków lub straszyków i czy to będą odpowiednie warunki??Thx za posty
Mam pytanie czy w inkubatorze do kokonów modliszek moge na części pierwszej tam gdzie jest połozona gaza połozyc jaja patyczaków lub straszyków i czy to będą odpowiednie warunki??Thx za posty
Tak.
Uważam, że się nie powinno kłaść jaj owadów miesożernych koło roślinnożernych
Modliszki po wykluciu mogą schrupać małe patyczaki :-).
Chyba, że zaraz po wykuciu się zaraz przenieśieś gdzieś inndziej jeden z rodaju owadów( modliszki lub patyczaki) :P:P
Pozdrawiam
Według mnie tez nie jest to doby pomysł.... mysle ze Gwatemal wszystko wyjasnił...
Ale mnie chodzi o to czy poprostu wykłuły by sie w takim inkubatorze dla nich zrobie osobny
Kibol90 nic o kokonie nie napisał, procz wskazania, że chodzi mu o wykorzystanie inkubatora.
Nie tragizujcie. :P Nawet jesli zamierza trzymać kokon i jajeczka razem, to chyba mało prawdopodobne jest żeby patyczaki i straszyki zaczęły nagle, metodą popcornu, kluć się. Przypuszczam, że zaglądałby tam w miarę częstoczy w inkubatorze do kokonów modliszek moge na części pierwszej tam gdzie jest połozona gaza połozyc jaja patyczaków lub straszyków
Poza tym, odnoszę wrażenie, że świeżo wykluta modlicha raczej nie przystąpiłaby do konsumcji małych patyczaków i straszyków, ale tu się moge mylic...
Tak. Wyklułyby się.