Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Straszyk Nowogwinejski ma chorą noge !!!

wolan
    Guest

Straszyk Nowogwinejski ma chorą noge !!!

Po ostatniej wylince (to juz przedostatnia ) straszyk ma jakąś dziwną dolną część nogi jest szaro czarna wogle nią nie nie rusza, jest miękka i jakby martwa. Niewiem co robic, czy czekac do następnej wylinki czy obciąć. I czy jak obetnę to zregeneruje sie ?

Igor6
    Guest

Re: Straszyk Nowogwinejski ma chorą noge !!!

Z ta noga to nie wiem co sie dzieje ale jezeli noge obetniesz to z regenerowac napewno sie nie zregeneruje poniewaz patyczaki czy strazyki muszą przejsc wylinke zeby zregenerowac jakas czesc ciala.

wolan
    Guest

Tak wiem ale czy 1 albo 2 wylinki wystarczą aby zregeneowac noge calkowicie ?
    Z góry dzieki za pomoc pozdrawiam, wolan.

Marek69
    Guest

Dwie wylinki powinny zupenie wystarczyć więc się nie martw nawet jakby brakło jej końcowego fragmentu to i tak nie bedzie problemu z rozmnażaniem, ja bym nie obcinał zostawił ta noge w spokoju.Pozdrawiam.

Predator
    Guest

Dwie wylinki żeby zregenerować całą kończyne? O_o pokaż mi takiego straszyka, a juz wogóle nowogwinejskiego
    Chyba ze wam chodzi o końcówkę (czyli stopę, bo goleń to chyba za duży fragment), to dwie wylinki być może wystarczą

Iskra
    Guest

Dokładnie. Mój australijski od 3ciej wylinki był pozbawiony jednej kończyny. Teraz pozostało mu 1, 2 wylinki do dorosłości. Noga absolutnie nie jest zregenerowana w całości. Jest kikucik, nawet ruchomy, stawy posiada, ale konczyna jest znacznie mniejsza. Nie przypuszczam, żeby przez najbliższa wylinkę cudownie przyśpieszyła mu się regeneracja

Uprawnienia umieszczania postów