-
hybrydy???
Czy możliwe jest tworzenie hybryd u straszyków?? Wiem że mogą być młode E.calcarata i E.calcarata spp. ale to właściwie ten sam gatunek. Ja właśnie zauważyłem samca Parapachymorpha spiniger kopulującego z samicą Medauroidea extradenatata :/ w terrarium jest też samica spiniger i zwykle to z nią samce kopuluja. Często próbują sie dobrać też do samicy Aretaon asperrimus ale to z anatomicznego względu jest niemozliwe. Nie widziałem jednaki wcześniej aby kupulowąły z rogaczami albo samicami Parapachymorpha zomproi, które swoją droga jak zaobserwowałem moga sie mnożyć równiez przez partenogeneze, pomimo iż na wszelkich zagranicznych stronach podają tylko rozmnażanie płciowe.
-
-
Re: hybrydy???
sory za przejezyczenie, kopulowal
-
hehe fajnie to wygląda ja niestety nie miałem czym tej fotki zrobić. Co ciekawe samica Parapachymorphy stała obok, a samce tylko na tą rogatke leciały :/
-
Ten samiec chciał zaznać czegoś nowego
-
jak ja to zobacyzlem po raz pierwszy to bylem zdziwiony i z drugiej strony smialem sie troche umnie samcow bylo wiece niz samic straszykow kolczastych, a ze trzymalem je razem to tak wyszlo, samce niewyrzyte byly i sie zabraly za ptyczaki :P
-
no u mnie też właśnie samców jest więcej, ale tak czy siak akurat samica była wolna
Uprawnienia umieszczania postów