Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: PyTaNkA

Gwatemel
    Guest

PyTaNkA

Wiem,wiem- zaśmiecam posty:P. Nie musicie mi o tym przypominać, ale mam kilka pytanek. :-)

- czy mogę popryskać wodą straszyki- oddychają tchawkami które są na końcu odwłoka. Ale ciężko jest nie psiknąć straszyka przy zraszaniu, gdyż mi wtedy chodzą po cały terr.

- czy to noramne, że moja samica przechodzi wylinkę na........... podłożu?? Czy mogę jej jakoś pomóc czy lepiej żeby jej nie ruszać??

- codziennie obfinie :P zraszam terr u straszyków. Ale to zraszanie już jest na tyle duże, że po kilku dniach pod podłożaem gromadzi się woda. Wtedy dalj zraszać czy lepej jak ta woda wsiąkinie w włokóka kokosowe i ponownie zacząć zraszanie??

- gdzie jest większy procent wyklucia się młodych z jajek?? I czy zawsze z jaj wykluwa się tylko połowa??

Nom, to wszystko:P

Snapek
    Guest

Re: PyTaNkA

-Możesz pryskać straszyki nic im nie będzie.

-Straszyki nie przechodza wylinek na podłożu .

- _-_-_-_-_-_-_

-W twoim profilu straszyk jamajski jakiś nowy gatunek ??
    Malacomrpha jamaicana nie ma nazwy polskiej

Nom zaśmiecasz skąd ci sie tyle pytań rodzi co chwile .

M.I.R.A.S.
    Guest

1. Możesz popryskac straszyki , tylko specjalnie ich nie pryskaj . Nie utopią się , o tachwkach na końcu odwłoka chyba nie słyszałem...

2. Raczej nienormalne, moim zdaniem spadła podczas przechodzenia wylinki, jeżeli wyjdzie cało to powinno byc ok.

3. Aż tak mocno nie spryskuj terra, nie muszą mieć codziennie pryskanego za duża wilgotności także sszkodzi. Podłoże powinno być lekko wilgotne, same liście można też lekko spryskac. Radzę zostawić włukno lekko wilgotne i spryskiwac delikatnie same liście.

4. W inkubatorze , przynajmniej u mnie , nie zawsze nieraz jest to prawie 100% a czasem nawet nie 30%..zalezy od warunków inkubacji i od sytuacji genetycznej samicy

SpN
    Guest

Ten straszyk co przechodzi wylinke na podłożu musiał spaść.
    jak ma wylinke tylko na nogach to raczej nic mu nie bedzie ,może mieć powykręcane nogi troche.
    ale jak jest jeszcze w niej to raczej marne jego szanse

Lukas_d2005
    Guest

JA prayskuje i nic im nie jest ale nie psikam bezpośrenio na terra tylko do góry , wtedy nie jest to tak silne psiknięcie i jak spada i osadza sięto przypomina niegroźną mżawkę.

Uprawnienia umieszczania postów