Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Młode liśćce:)

pepito
    Guest

Młode liśćce:)

Wczoraj odebrałem paczke a w niej miało być 10jajeczek Phyllium siccifolium.A w niej obok jajeczek siedzi jeden maluch I mam pytanie on jest czarny i ma białe paski,mam go w małym fauna boxie lecz ucieka z niego(niewiem jak)lecz chodzi mi o żywność ma w fauna boxie liście maliny i dębu lecz nic niechce jeść czym moge go karmić aby jadł:/ (i inne myśle że już niedługo)

PS.Problem uciekania został rozwiązany

Radek. P.
    Guest

podobna sytuacja

Ja zamówiłem jaja patyczaków czerwonoskrzydłych na phasmodea. Jedno jajo także wykluło się w paczce, ale patyczak był prawie zawiązany na supeł. Nie miał miejsca i połamał się przy wykluwaniu. Tydzień później zdechł. Ciekawe, że ten twój liściec jest zdrowy...

PS. Straszyki nic nie jedzą przez pierwsze kilka dni po wylęgu, poczekaj trochę, prawdopodobnie zacznie jeść.

pepito
    Guest

Re: podobna sytuacja

Z nim wszystko oki jest zdrowy każda kończyna dobra i zasuwa cały czas

Marek69
    Guest

Re: podobna sytuacja

Pepito pisałem na pasmodea ja ez mam młode on je tylko jeżynę i jest jeszcze mały problem nie wszystki zaczynaja ja jeść.Ps od kogo dostałeś jajka jak mozna wiedzieć

DZIUREK
    Guest

Re: Młode liśćce:)

pepito:
    Poza tym co napisał Marek 69 młode nie od razu zaczynają wcinać . U mnie też właśnie się klują siccifolium i zauważyłem , że średnio trzeciego dnia zaczynają wcinać ) A od piątego zaczynają zmieniać barwę na zieloną )

pepito
    Guest

Oki dziś wyklum mi się 2 tamten ma 5 i dalej nic nie je:/ ale wczoraj zauważyłem że prubował jeść liście dębu lecz tylko prubował dziś ide zerwać jeżyne zobaczymy co będzie

pepito
    Guest

dziś zauważułem ze ten starszy już jadł nadgryziony liść dębu więc zaczoł jeść pewnie w nocy bedzie mniał szamańsko

M.I.R.A.S.
    Guest

O żarcie nie ma się co martwić, znam przypadek gdzie liściec bez jedzenia wytrzymał ok 8 dni, tyle że był L5.

Anast
    Guest

nie nie już jedza i 2są całe zielone a 1też zielony ale jeszcze nie całkiem jedza liście jeżyn ten pierwszy zaczoł jeść po 6dniach a ten co się 2wykluł po 1dniu

Uprawnienia umieszczania postów