Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Patyczaki indyjskie - ich jajca

Norek
    Guest

Patyczaki indyjskie - ich jajca

witam, napewno gdzieś było to w archiwóm ale nie mam zabardzo czasu na szukanie. jaka temperatura, wilgotność powinna być u jajeczek patyczaków i troche więcej o ich inkubacji. jestem noga z tego więc prosze o wyrozumiałość...
    pozdrawiam Norek

hanzel
    Guest

Re: Patyczaki indyjskie - ich jajca

no wiec:
    - po pierwsze czym jestes tak zaprzatniety ze nie masz czasu szukac??:P
    - po drugie łacinska nazwa patykow indyjskich to nie Medauroidea extradentatus tylko Carausius morosus <patrz- własny profil>a Medauroidea extradentata to patyczaki rogate.
    - ja w ypadku rogatych zauwazylkem ze wyzsza temparatura ( inkubator kolo kaloryfera) zwiekszyla szybkosc inkubacji jaj, musisz pamietac o utrzymaniu duzej wilgotnosci ale jak to procentowo wyglada to nie moge powiedziec bo nie mam higrometru ( ale cos okolo 70-80%)

Norek
    Guest

mam przechlapany tydzień . a z tą nazwą to nie wiem skąd je wziołem ;p niepamiętam, ale dzięki za wszystko. ja dałem do pojemniczka po kliszy troche gazy i ją zwilżam, mam nadzieje że to im nie przeszkadza....

hanzel
    Guest

troche cie nie rozumiem, mowimy tu o inkubacji? wiec o co chodzi z pudeleczkiem po kliszy?? poczytaj troche o hodowli na http://www.mga.com.pl/~adampl/hodowla.php tam masz jak zbudowac inkubator i wiele innych porad... Powodzenia w hodowli

ixcesal
    Guest

Jajka indyjskich można śmiało zostawić w terrarium (pojemniku) z patyczakami, rpcent wyklucia i tak będzie bardzo spory.

demon666
    Guest

Nie radze inkubowac jajek w pudełku po kliszy z wilgotna lignina albo czyms, mi w trakcie tkaiej inkubacji jajeczka plesniały.

Ja wszystkie jajka razemz kupami zsypuje do zwykłego pojemnika, przykrywam gaza i tak czekam do wyklucia, nie interesuje mnie to ze polowa jajek sie przesuszy bo mam ich tyle ze jak sie patyczaki wykluja z połowy jajek to i tak jest ich za dużo:P

Norek
    Guest

dzięki wielkie - szczególnie hanzelowi. ale powtarzam: pierwszy raz spotkałem się z jajcami patyczaków....
    pozdro

Uprawnienia umieszczania postów