-
Patyczaki
Jak rozpoznać płeć u dorosłych patyczaków .
-
Re: Patyczaki
Samce praktycznie nie zdażają się :] , a jeśli to są mniejsze od samic i mają na końcu odwłoka takie zgrubienie.
-
a i oczywiście zależy od gatunku
-
Zależy jaki gatunek. U najpopularniejszych (indyjskie, wietnamskie, skrzydlate) wszystkie dostępne w handlu osobniki to samice. U innych samiec jest mniejszy i chudszy. Poczytaj w opisach poszczególnych gatunków.
Sungaya
-
Jesli pujde kupić to wstawie tutaj fotke , kupie jednego , i wtedy po zdjęciu moze ktoś mi powie jaka to płeć i jaki gatunek bo u mnie w zoologicznym nie pisze , na patyczakach sie nie znam , ale jak ostatnio byłem po świerszcze dla moich ptaszników to zauważyłem patyczaki i jakoś tak mówie "kupie chyba sobie" , no i dzisiaj chyba pujde i kupie .
-
Czy taka fotka wystarczy do wskazania gatunku i płci . Mi się wydaje ze to patyczak rogaty bo ma takie różki .
-
Fotka nie najlepsza ale sadze ze to ramulus thaii. te konczyny przednie sa dlugie a ten gat. takie ma
-
Jezeli ma rózki to samica rogatego:] - zdjecie slabej jakości
-
Jak mówił Paweł to samica rogatego,ma rogi i widac charakterystyczne wyrostki na drugiej parze odnuży.
-
Na 100% jest to samica patyczaka rogatego Medauroidea extradentata.
Wygląda na to że jest to już imago albo ewentualnie jeszcze nimfa (ma cienki odwłok).
Uprawnienia umieszczania postów