-
osłabiony Australijski
Witam
Kupiłem w sklepie Australijskiego za 1/2 ceny bo było po nim widać że coś z nim nie tak.
Dokładniej jego odwłok zamiast jak w normalnej pozycji "na skorpiona" zwisa swobodnie
tak jakby nie miał siły go podnieść.Na końcu odwłoka ma jakby kawałek odchodów tak jakby chciał sie wysrać ale nie mógł.
Ktoś wie co to jest i czy można mu pomóc?
-
Re: osłabiony Australijski
straszyki Australijskie przybieraja poze skorpiona tylko w razie niebezpieczeństwa by odstraszyc napastnika
-
Ale ten odwłok mimo wszystko nie powinien chyba być takim wiszącym "flakiem" ?
Zretsza np w sklepie podczas wyjmowania terra chyba powinien przyjac postawe odstraszajaca :/
-
Pierwsze pytanie w akim statium straszy czy dorosły. Jeżeli tak to mam dla ciebe złae wieści pewnie to samica która włascicielowi złozyła kopę jajek i dsotałeś starszyka "na dwa dni".Jeżeli młody zwiększ mu wilgotność narazie tyle moge ci poradzić.
-
Ma około 7cm więc chyba jeszcze nie jest imago chociaż ma już małe skrzydełka
-
Ja tak mialem. Po kolei padlo mi z akimi objawami 5 sztuk, 2 serie "padniec" w odstepie iesiecznym. do dzis nie wiem czmu. Chow wsobny wykluczam- 1 z nich byl przywieziony przez znajomego jakies 2 miesiace wczesniej prosto z Australii. Mysle, ze ten straszyk niestety ci padnie ;( Sprobuj napoic go ze strzykawki- po kropelce, podstawiaj stryzkawke pod otwor gebowy, bo moze to byc tez odwodnienie- zwlaszcza znajac sklepy zoologiczne.
-
Właśnie typuje albo odwodnienie albo źle zrzuconą wylinke
Narazie zwiększyłem mu wiglotność i zobaczymy co bedzie ale tez mi sie wydaje ze chyba niestety padnie..
-
Obstawiam, że w zoologiczyn owad karmiony był ziarnami dla chomika albo resztkami pizzy... Gdy u Ciebie dostanie właściwe jedzenie możliwe że przeżyje i gdy dorośnie złoży sporo pięknych jajeczek
-
Dziś go zastałem już praktycznie zdechniętego jeszcze ledwo rusza kończynami ale włożyłem go do pudełka zwiększyłem wiglotność ale już sobie w spokoju zdechnie bo wątpie czy z tego wyjdzie..
-
Ano to przestroga żeby nie kupować półżywych zwierząt - nawet w promocji
Adam
Uprawnienia umieszczania postów