-
Re: OSTRZEŻENIE PRZED OSZUSTEM!!!!
Łukasz ma rację i dobry pomysł !!!
A ja mam inny pomysł na obronę przed oszustami.
Trzeba zrobić coś takiego, aby był wyświetlany automatycznie na stronie numer IP komputera karzdego kto zamieszcza jakąś wiadomość na forum (tak jest na przykład na stronce phasmodea Adama Popiela).
Dzięki temu będzie można poznać oszusta po tym numerze, a chyba nie można tak łatwo zmienić tego numeru jak nicka!!!
Zamiast podawać imię i nazwisko można zamieścić na czarnej liście IP.
A to już chyba nie łamie prawa ochrony danych osobowych.
Poza tym utrudni to oczernianie udcziwych osób przez oszustów!!!
Co o tym myślicie???
-
troche wiedzy .... i IP mozna zmienic w ciagu paru minut. Ja teraz wychodze przez proxy.. a tak pozatym to moge miec zmienne IP... no a jesli to nie wystarczy to odpowiednimi "sztuczkami" juz wogle moge miec inne z innej puli IP...
to rozwiazananie niestety nie jest dobre... no a juz o modemowcach i zmiennym IP nie wspomne :P
Pozdrawiam
-
WITAJ Jeronimo!! tu Samoobrona!!--hehehefajnie dzieki przypisales mnie parti!ale zly strzał! powiem tyle --sorki ze zrobilem chyc chyba nie za bardzo mi sie udalo---SYF NA TWOIM FORUM---nie mialem takich zamiarow!wyrazilem swoja opinie chodz nie potrzebnie wplatywalem to watki polityczne:-)
-
w woli scislosci ... nie wmieszalem Ciebie w parite polityczna... hehe przeczytaj uwaznie :PPP
Proponuje wielki EOT
Pozdro
-
JERONIMO!! stray!!:-) przeciez wsyztsko czytam bardzo uwaznie !!!bo to jest moje ulubione forum!hehe i stronka!hehehe z paria to był żart!!pozdrowinia!
-
szczypior napisał(a):
>
> przeciez wsyztsko czytam bardzo uwaznie
>
eh no nie wiem :P
Jeronimo napisał(a):
>
> no pieknie... niech zyje SamoObora..
>
niech zyja literowki DD
-
moim zdaniem powolywanie sie na prawo do ochrony danych osobowych w przypadku lamania prawa jest absurdem - przestepcom zaslania sie twarz, zmienia nazwiska na lamach mediow - a przeciez oni otrzymuja to prawo bedac obywatelami, zyjac zgodnie z konstytucja - kiedy staja sie przestepcami, traca swoje przywileje. tak powinno byc. nie to zebym byla jakims praworzadnym ortodoksem, ale mnie to akurat wkurza. poz.
-
poza tym jak ktos stuka z kafejki... wpadnie ktos nowy i otrzyma 'gratisowa czarna etykietke'... a z drugiej strony moze sobie to ip zmieniac za kazdym razem. to samo z banami na wyjatkowo 'czepliwych'.
-
Numer telefonu tego oszusta jest -061-8610890 Myślę że ustawa o ochronie danych osobowych służy do ochrony właśnie takich gnojów.Ja nieboje się podawać swoich danych bo dlaczego miałbym?
-
uważajcie ludzie ja nigdy nie kupie zwierzaczka(gada)przez neta to jest zbyt ryzykowne jeżeli chodzi o dużą sumę!
Uprawnienia umieszczania postów