Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: OSTRZEŻENIE PRZED OSZUSTEM!!!!

OSTRZEŻENIE PRZED OSZUSTEM!!!!

Ostrzegam wszystkich przed oszustem i złodziejem naciągającym ludzi na zakup zwierząt oto dane złoczńcy:
    nickname bpbp
    email: pbpbp@tlen.pl
    Patryk Wojciechowski ul. Junacka 15/3 Poznań
    Tel. 501 – 145 – 212.
    Oferował na forum „sprzedam” m.in.: tilikwy scynkowe, rzekotki kostarykańskie i jaszczurki długoogonowe.
    Zaliczkę ode mnie otrzymał ale w umówionym terminie nie przesłał zwierzaków i się „wykręłcał” wieloma rzeczami z kolejnymi wysyłkami teraz milczy (od ponad miesiąca) brak odpowiedzi na mejle, telefony, smsy. Uważajcie na niego by ponownie kogoś nie upolował. Przepraszam że umieszczam ten post na tym forum ale im więcej takich wiadomości i tym lepiej dla potencjalnych ofiar oszusta.

POZDRAWIAM

Wiciu

Re: OSTRZEŻENIE PRZED OSZUSTEM!!!!

Trzeba po prostu zrobić ranking sprzedawców. Ten temat był już kiedyś poruszany, polegać miało to na tym, że każdy sprzedawca byłby oceniany przez swoich klientów i otrzymywałby np.punkty. Zdaję sobie sprawe, że być może jest to ciężka i skomplikowana praca, ale na pewno byśmy Wszyscy na tym skożystali. Może kiedyś coś takiego powstanie, ale wydaje mi się, że nie prędko. Taki ranking z pewnością uczyniłby każdy serwis bardzo atrakcyjnym i bezpiecznym miejscem dokonywania zakupów przez internet!
    P.S.osoba o której piszesz kiedyś pisała do mnie w sprawie larw motyli. Jestem troche zdziwiony, że okazała się w Twoich oczach złodziejem. Rzyczę Ci aby sprawa została wyjaśniona.

też sobie tego życze ale niestety chyba tylko na życzeniach się spełni niech jednak inni wiedza z kim mają do czynienia najgorsze jest to że zawsze mozna zmienić adres email, nick nawet komóre i działac dalej. oj "powyrywałbym parę chwastów"

Pozdrawiam
    Wiciu

no kolego chyba sie zapedziles.... niech zyje ochorona danych osobowych.

Maciej Krzyzanski
    Guest

czesc Wiciu! Tak sie składa ze jestem z Poznania i nie jest dla mnie problemem podjechac np. pod adres który podałes i sie koledze "terraryscie" przypomniec ze wziął pieniądze i słowa nie dotrzymał, moze to bedzie przestroga dla innych ze działamy we wspólnych interesach... Pozdrawiam

Epicrates Cenchria Cenchria

Postawa godna pochwały. Gratuluję super,że są tacy ludzie ,ktorzy chcą pomóc.pozdrawiam

no cóż temat powraca

jak pisze pawcio kiedyś już to przerabialiśmy

uwazm ze jeśli gość wzioł zaliczke i przez miesiąc sie nie odzywa powinien być wymieniony z imienia i nazwiska nie w takim poście jak ten na ogólnym tylko powinno się takich umieszczac z dokładnymi danymi
    na stronie głównej w rubryce UWAGA!!!!!!! ZŁODZIEJ!!!!!!!

Oj Maćku byłoby super ale nie chcę mieszać innych w moje problemy mam zamiar niebawem sie wybrać do Poznania i osobiście rozwiązać mój problem bo chyba inaczej nie da rady.
    pozdrawiam
    Wiciu
    Pamiętajcie uwazajcie na oszustów!!

Łukasz U.
    Guest

Oj! Wiciu obyś nie pocałował klamki, nick i adres są mi znane. Korespondowałem z człowiekiem, ale mnie przedstawił się jako Łukasz, nazwiaska nie pomnę. Pytał o takie rzeczy, że raczej miałem wrażenie, że to jakaś zielonka bez doświadczenia a tu patrz Pan.

Nook
    Guest

Jesli chodzi o Nicka i E-mail - OK ale danych innych nie można udostepniać - ustawa o ochronie danych osobowych...

Uprawnienia umieszczania postów