Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: obnizyc temperature

magthe
    Guest

obnizyc temperature

mam problem chce obnizyc temperature tak do 20 stopni i nie wiem jak to zrobic tym berzdiej teraz gdy idzie wiosna... lato..jak to zrobic? pomozcie!

Saurus
    Guest

Re: obnizyc temperature

A po co? Nic nie rob. Straszyki lubia cieplo.

kleo
    Guest

Może częściej otwieraj okno żeby wywietrzyc pokój?

Mateuszbak
    Guest

Po prostu nie ogrzewaj Teperatura pokojowa gdzies tyle wynosi I pytanie, dlaczego chcesz im zmniejszac temperature?? Bo mnie to bardzo ciekawi

Marek69
    Guest

Domyslam się że chcesz obnizyć temperturę gdyż wyczytał ze samce dojrzewają wcześniej niz samice u nielktórych straszyków i żeby mogło dojść do zapłodnienia trzyma się je wchłodniejszej temperaturze lub na odwrót nieważne jeśli tylko o to chodzi to wystarczy trzymać w różnych temp to znaczy pokojowa a w drugim tera podgrzewać, ze zmniejszaniem temp to też nie problem wkładasz kostki lodu do włókniny i temp spada ale jest z tym troche zachodu ale najlepiej napisz po co chcesz obnizac temp.

magthe
    Guest

chce zaopserwowac roznice szbkosci rozwoju straszykow na tle roznych czynnikow... moze to glupie ale mnie to interesuje a moze wy cos wiecie wiecej na ten temat? jezeli cos zaobserwowaliscie u woich straszykow to napiszcie chetnie dowiem sie czegos pozdrawiam:P

Bziak
    Guest

mi jak sie legly tej zimy patyczaki rogate mialem kilka sztuk dziennie to sprubowalem wyniesc je do piwnicy czy beda sie wolniej rozwijaly temp. w piwnicy wynosila 5-10 stopni C po tygodniu zajrzalem co sie dzieje i rzeczywiscie rozwijaly sie wolniej po tygodniu w piwnicy wyszedl 1 patyczak a w normalnej temp. pokojowej mialbym kilkanascie-dziesiat dluzej nie prubowalem trzymac ich w takiej temp. niz tydzien poniewaz mialem kupca na patyczaki wiec zabralem z powrotem do domu...

magthe
    Guest

a wiecie moze w jakiej najnizszej i w jakiej najwyzszej temperaturze mozna trzymac straszyki filipinskie?

Bziak
    Guest

nie raczej tego jeszcze nikt nie sprawdzil

Uprawnienia umieszczania postów