-
o co tu chodzi? jakie róznice? pilne!!
w internecie przeczytałam : "Patyczaki oraz straszyki mogą różnić się zarówno kolorem, jak i wielkością w zależności od warunków hodowlanych. " Odczego zależa dokładnie te róznice? od jakich warunków?licze na odpowiedzi za ktore z gory dziekuje
-
Re: o co tu chodzi? jakie róznice? pilne!!
im lepsze warunki hodowlane tym owady rosną większe i mają barwę zbliżoną do naturalnej.
-
Racja Agam patyczaki im mają lepsze warunki tym są koloru i wielkości bardziej naturalnej.
-
Wielkość i kolor zależą od kilku czynników.
1.Zalezy jaki pokarm podajesz wiadomo że podajemy w wiekszości pokarm zamienny gdyz nie mamy dostępu np do ekaliptusa itp, czy go zmieniamy owady muszą sie przyzwyczić
2.Od natężenia światła w tera roślin jakie trzymasz i wystroju nie są to kameleony ale potrafiz się przystosowywac do warunków od małego.
3.Wilgotność i temperatura razem rzutuja na wielkść jeśli ma optymalne warunki owady beda większe a gdy będa ledwo żeby żyły bedą mniejsze.
4Chów wsobny czyli zmniejszanie się gat gdy nie ma nowej krwi pisałem wczesniejszym poście. To by było tyle jakbys miała zapytania to służe pomocą a jak nie ja to ci kgogoś podeślę. Pozdrawiam
-
Uprawnienia umieszczania postów