-
Zielony rogacz:P?
Witam Cieplutko
Po ktorej wylince patyczak rogaty staje sie koloru zielonkowatego?? 2?
-
Re: Zielony rogacz:P?
To nie zależy od wylinek tylko od wilgotności i otoczenia, moje od początku do końca miały kolor brązowy.
-
moje tesh maja kolor bardziej brazowy niz zielony bo maja takie otoczenie...
-
Jak chcesz, żeby był zielony, to wkładaj mu do terra duuużo liści, a jak chcesz brązowego, to duuużo patyków, a liści mało (tak tylko żeby miał co jeść).
Sungaya
-
oprocz tego natężenie światła ma też swoje znaczenie - trzymane w ciemności są prawie czarne.
-
jak chcesz żeby był zielony to po prostu wkładaj tam np. liście sałaty żeby się do nich dostosował ja np. dla mojej Hieroduli patellifera (modliszka) kupiłem zieloną sztuczną trawkę i dostosowała się kolorem zmieniając czerwony na zielony
-
Moja petyczaki rogate maja tulow brazowy a odnuza zielone. Fajnie to wyglada :P
-
Niekoniecznie patyczak staje się zielony gdy ma dużo zieleni w terra... Ja mam ponad 10 małych patyczaków w jednym terra a tylko jeden jest zielony... nie wiem jak to sie stało =D
-
e...
zmienila kolor z czerwonego na zielony? :/
o ile mnie zycie niemyli to ten gatunek niemoze byc czerwony...
-
U mnie było kilka małych patyczaków rogatych przed pierwszą wylinką zielonych, a po 2, albo 3 wylince zrobiły się "łaciate", tzn. jeden ma zielony odwłok i dwie nogi, a jeszcze inny ma zielone tylko miedzy pierwszą a ostatnią parą odnóży. Myślę, że nabierają one koloru gdzieś tak po 3 wylince.
Uprawnienia umieszczania postów