Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Terra dla straszyków australijskich

Magnezja
    Guest

Terra dla straszyków australijskich

Czy moge trzymać straszyki australijskie w szklanej kuli (takiej po rybce)? W niej straszyk będzie wyglądał na większego niż jest w rzeczywistości.

Magnezja

Saurus
    Guest

Re: Terra dla straszyków australijskich

Nie mozesz, bo one wymagaja dobrej wentylacji, a takiej nie zapewnisz w kuli.

Marek69
    Guest

Saurus ma racje lepiej kup futboxa kosztuje duze 20 zł i bedzie mu wygodniej i lepiej.

Niedościgniony
    Guest

Faunabox będzie najlepszy. Nie dość, że w kuli nie zapewnisz straszykom dobrej wentylacji to będą w niej miały za mało przestrzeni życiowej.

Pozdrowiaski

josetsu
    Guest

in fauna i kula wedlug mnie sa za male stanowczo dla doroslych straszykow!!!

Magnezja
    Guest

A co powiecie na takie terra: http://allegro.pl/show_item.php?item=42981760

Saurus
    Guest

Drogie jak na ta wielkosc. I moze byc odorbine za niskie- nie wiadomo nigdy, jak wysoko polozone miejsce wybierze sobie straszyk na wylinke.

Marek69
    Guest

nio cena nie za tanie ale dla australiana ci napewno ci starczy ja bym jeszcze tyllną szybkę i suficik wykleił korkiem. A co do miejsca zawsze może wybrać za nisko naprawdę widziałem w zoologicznym sklepie australiana w średnim futboksie był jeden i przechodził wylinki nawet sporo jajek się dochował właściciel.Ps uważam że miejsca powinnien mieć doś i proszę się nie sugerować ostanim zdaniem bo tego nie popieram. Ale tak wykonane tera będzie dobre dla straszyka jak na alegro.

Jaca
    Guest

Terrarium odpowiedniej wielkości. Dobrze byłoby wykleić jedną ze ścian korkie lub korą, a na samej górze przymocować jakieś gałązki.

Magnezja
    Guest

A widzieliście gdzieś może tańsze terra o podobnych wymiarach? Bo ja już w kilku zoologach byłam i nigdzie podobnej wielkości terrarium nie spotkałam. A może ktoś chce sprzedać?

Uprawnienia umieszczania postów