-
Terra dla straszyków australijskich
Czy moge trzymać straszyki australijskie w szklanej kuli (takiej po rybce)? W niej straszyk będzie wyglądał na większego niż jest w rzeczywistości.
Magnezja
-
Re: Terra dla straszyków australijskich
Nie mozesz, bo one wymagaja dobrej wentylacji, a takiej nie zapewnisz w kuli.
-
Saurus ma racje lepiej kup futboxa kosztuje duze 20 zł i bedzie mu wygodniej i lepiej.
-
Faunabox będzie najlepszy. Nie dość, że w kuli nie zapewnisz straszykom dobrej wentylacji to będą w niej miały za mało przestrzeni życiowej.
Pozdrowiaski
-
in fauna i kula wedlug mnie sa za male stanowczo dla doroslych straszykow!!!
-
-
Drogie jak na ta wielkosc. I moze byc odorbine za niskie- nie wiadomo nigdy, jak wysoko polozone miejsce wybierze sobie straszyk na wylinke.
-
nio cena nie za tanie ale dla australiana ci napewno ci starczy ja bym jeszcze tyllną szybkę i suficik wykleił korkiem. A co do miejsca zawsze może wybrać za nisko naprawdę widziałem w zoologicznym sklepie australiana w średnim futboksie był jeden i przechodził wylinki nawet sporo jajek się dochował właściciel.Ps uważam że miejsca powinnien mieć doś i proszę się nie sugerować ostanim zdaniem bo tego nie popieram. Ale tak wykonane tera będzie dobre dla straszyka jak na alegro.
-
Terrarium odpowiedniej wielkości. Dobrze byłoby wykleić jedną ze ścian korkie lub korą, a na samej górze przymocować jakieś gałązki.
-
A widzieliście gdzieś może tańsze terra o podobnych wymiarach? Bo ja już w kilku zoologach byłam i nigdzie podobnej wielkości terrarium nie spotkałam. A może ktoś chce sprzedać?
Uprawnienia umieszczania postów