Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: dla poczatkujacego

Saurus
    Guest

Re: dla poczatkujacego

aha no i rozmnazaja sie rowniez przez partenogeneze (dzieworództwo), co polecam bo samce maja spory kolec na ostatniej parze odnozy i jak go zacisna na rece moze byc nieprzyjemne. Samice nie sa w zaden sposob szkodliwe

garo
    Guest

kazdego mopzna wziasc czasem a nawet i codziennie przecies nikt ci nie zabroni

a na poczatek to polecam Neochirasea Maerens jest odpowiedni.
    (straszyk kolczasty)

garo

etina
    Guest

a co do tego Sungaya inexpectata (zaciekawil mnie wygladem) to jak zniesie jajeczka to mozna je zostawic w terrarium??? nie zalezy mi zabardzo zeby cos sie wyklulo ale jak juz sie wykluje to ok. a ile trwa rozoj Sungaya inexpectata od momentu wyklucia do momentu smierci?? tak okolo.....

Marek69
    Guest

Sungaya inexpectata żyje około roku to znaczy od wyklucia do dorosłej formy to około pół roku i tyle samo żyje dorosła forma. Polecam dośc łatwe w hodowli, ale polecałbym ci tez australijsiego duzy iładny straszyk i tez rozmnaza się prtogenetcznie a co do jajajek składa w pisku albo miwszanka piasku z torfem niestety musi miec takie podłoże jak bedzie gotowy do rozmnażania.Mam i sungaye i młode australijskie jakby cię interesowały.

DZIUREK
    Guest

Mimo wszytsko polecałbym Ci Srtraszyki rogate - prosztszego w hodowli straszyka i tak wytrzymałego chyba nie ma. Poza tym jeśli miedszkasz w Rudzie Śląskiej to masz do mnie nie daleko ( Chorzów ) więc jeśli byś chciała je to daj znać bo mam ich trochę ) Australianów też coś się może znajdzie. A u fotka przykładowego Aretaonka:

DZIUREK
    Guest

No tak fotka się nie pokazała ale za to jest w załączniku i tu też jedną dodam )

etina
    Guest

ja chetnie bym wziela sungaye ale jest dos kawalek do Ciebie....a nie chcialabym wysylka....balabym sie ze malenstwu sie cos stanie.......

etina
    Guest

a czy do jedzenia Sungaya inexpectata moge dac taka roze miniaturowa??
    jest w doniczkach i ma delikatne listki,dalabym ja do terra i mialby stale swierzy pokarm......

Marek69
    Guest

nie wiem moje jedza jeżynę ale z różą podobno nie ma problemu.Sungaje mam juz prawie dorosłe tak że to nie takie maluchy

kleo
    Guest

Moim pierwszym straszykiem był (i jest straszyk rogaty. Uważam że jest prosty w hodowli, nie ma z nim większych problemów... Można je brać na ręcę, one same są do tego chętne Ogólnie bardzo miłe owady

Uprawnienia umieszczania postów