-
Re: dla poczatkujacego
aha no i rozmnazaja sie rowniez przez partenogeneze (dzieworództwo), co polecam bo samce maja spory kolec na ostatniej parze odnozy i jak go zacisna na rece moze byc nieprzyjemne. Samice nie sa w zaden sposob szkodliwe
-
kazdego mopzna wziasc czasem a nawet i codziennie przecies nikt ci nie zabroni
a na poczatek to polecam Neochirasea Maerens jest odpowiedni.
(straszyk kolczasty)
garo
-
a co do tego Sungaya inexpectata (zaciekawil mnie wygladem) to jak zniesie jajeczka to mozna je zostawic w terrarium??? nie zalezy mi zabardzo zeby cos sie wyklulo ale jak juz sie wykluje to ok. a ile trwa rozoj Sungaya inexpectata od momentu wyklucia do momentu smierci?? tak okolo.....
-
Sungaya inexpectata żyje około roku to znaczy od wyklucia do dorosłej formy to około pół roku i tyle samo żyje dorosła forma. Polecam dośc łatwe w hodowli, ale polecałbym ci tez australijsiego duzy iładny straszyk i tez rozmnaza się prtogenetcznie a co do jajajek składa w pisku albo miwszanka piasku z torfem niestety musi miec takie podłoże jak bedzie gotowy do rozmnażania.Mam i sungaye i młode australijskie jakby cię interesowały.
-
Mimo wszytsko polecałbym Ci Srtraszyki rogate - prosztszego w hodowli straszyka i tak wytrzymałego chyba nie ma. Poza tym jeśli miedszkasz w Rudzie Śląskiej to masz do mnie nie daleko ( Chorzów ) więc jeśli byś chciała je to daj znać bo mam ich trochę ) Australianów też coś się może znajdzie. A u fotka przykładowego Aretaonka:
-
No tak fotka się nie pokazała ale za to jest w załączniku i tu też jedną dodam )
-
ja chetnie bym wziela sungaye ale jest dos kawalek do Ciebie....a nie chcialabym wysylka....balabym sie ze malenstwu sie cos stanie.......
-
a czy do jedzenia Sungaya inexpectata moge dac taka roze miniaturowa??
jest w doniczkach i ma delikatne listki,dalabym ja do terra i mialby stale swierzy pokarm......
-
nie wiem moje jedza jeżynę ale z różą podobno nie ma problemu.Sungaje mam juz prawie dorosłe tak że to nie takie maluchy
-
Uprawnienia umieszczania postów