Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Patyczaki:):):):)

garo
    Guest

Re: Patyczaki:):):):)

O prosze juz frydrych jaja wciska

ale prawde mowiac to straszyk australijski jest chyba najladniejszym okazem z calej rodziny straszykowatych, zdecydowanie ladniejszy niz inne patyczaki czy straszyki.

garo

Snapek
    Guest

Zgadzam sie z Sungayaa pat.peruwinskie wytwarzaja mutagen wiec zawsze po kontakcie z nimi trzeba umyc rece, A jesli chodzi o straszyki to straszyki australijskie sa bardzo ladne i dosyc latwe w hodowli

DZIUREK
    Guest

Sungaya :
    Co do Sceptrophasma hispidula to na moje oko one są bardziej różowe niż pomarańczowe a w każdym razie te które ja mam )

Lampa
    Guest

Dzięki wszystkim którzy siewypowiedzieli.Udzieliliścienaprawde wielu inf.Dzięki i POZDRO

kleo
    Guest

Ja, tak jak Marek69, polecam patyczaki skrzydlate. Mają ciekawy kolor - są białe z różowymi skrzydełkami. No i oczywiście latają Nie są duże, mniej więcej mają wielkość pat. rogatego. Trzymam razem te dwa gatunki i nie ma z nimi żadnego problemu. Myślę więc że skrzydlate z indyjskimi też się zaprzyjaźnią

PilotHawk
    Guest

Ładnym gatunkiem jest Patyczak peruwiański (Oreophoetes peruana) i Straszyk australijski (Extatosoma tiaratum). Patyczaki peruwiańskie jedzą tylko paprotkę, a straszyki australijskie zjadają nogi dla patyczaków z rodzaju baculum. Więc radziłbym wziąć straszyka australijskiego.

Uprawnienia umieszczania postów