Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: problem z patyczakiam

aagerman
    Guest

problem z patyczakiam

Od niedawna mam patyczaki ( gatunki w profiliu ) i od jakiegos czasu dziwnie się zachowują ;/ Nie wiszą jak dawniej na pokrywie terra, ale praktycznie leżą na Ziemi (COCO) i w dolnej partii terra na ściankach ale tylne odnóża są na Ziemi ( jak by nie miały siły się wspinać ) Temp. 27 st noc 24 wilgotnośc myślę że też dobra. Dostają do jedzenia liście malin - dzisiaj padły 3 sztuki - dlaczego - co jest nie tak, coś musiałem nie tak zrobić, tylko co ??

Niedościgniony
    Guest

Re: problem z patyczakiam

Jeśli Twoje patyczaki nie były już w podeszłym wieku to prawdopodobnie przyczyną ich śmierci było zatrucie. Sprawdź czym myłeś terrarium, czy woda którą pryskasz nie jest z dodatkiem środków chemicznych. Musisz dokładnie wszystko sprawdzić.

Pozdrowiaski

aagerman
    Guest

terra OK -myte ciepłą wodą pryskam z tego samego spryskiwacza co pająki i kwiatki.
    Stare chyba nie są

Bziak
    Guest

ja teraz ma patryczaki sa juz z 2miesiace (albo i dluzej) po wylince i znosza jajka i teraz tesh sie wogole nie wspinaja przebywaja przewaznie na ziemia albo na koreznie ktorym im dalem.....

Niedościgniony
    Guest

Skoro terrarium jest ok, patyczaki nie są stare to prawdopodobnie przyczyną ich śmierci był pokarm. Sprawdź pochodzenie liści którymi karmisz owady.

Pozdrowiaski

PilotHawk
    Guest

Jeżeli te patyczaki były starsze to mogły umrzeć ze starości. Ale oczywiście jeżeli dawałeś najpierw liście malin i spryskiwałeś je wodą to możliwe że nabawiły się biegunki śa osłabione i padną. Staraj się nie spryskiwać liści malin jak im podajesz.
    Przecierz razem wiemy że malina to jedno z najzdrowszych roślin dla patyczaków.Więc trzeba też pamiętać żeby nic nie spanoszyć.Pozdrawiam

Paweł

Jacekin
    Guest

Wiem od czego od podłoża już takie coś kiedyś miałem żę było na przykład z odrobinom nawozu.Gdy spryskiwałem wodom to wyedy to wszystkie substancje się unosiły ,a potem na przykład patyczak tom wode pił i potem leżał na ziemi i sobie zdcyhał.

Uprawnienia umieszczania postów