Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Wolno chodzące patyczaki

Messiah_182
    Guest

Wolno chodzące patyczaki

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy patyczaki to owady które wędrują czy raczej pozostają w jednym miejscu.

Pytam bo w pokoju mam bardzo dużą paprotkę i chciałbym umieścić na niej patyczaki. Na roślinie za bardzo mi nie zależy bo już nie jest najmłodsza więc może stanowić pożywnienie ale nie wiem czy mi się patyczaki nie rozejdą po całym pokoju.

Pozdrawiam

Messiah_182

Radek. P.
    Guest

Re: Wolno chodzące patyczaki

Cóż powiem tyle. Patyczaki potrafią wędrować, ale raczej tego nie lubią. Prawdopodobnie całe życie spędzą na paprotce, ale pewnego dnia moga sobie pójść (np. do drugiej rośliny).

Jaca
    Guest

Jeśli patyczaki te nie są patyczakami peruwiańskimi, to opuszczą paprotkę nawet w ciągu jednej nocki.

Saurus
    Guest

ja trzymalem p. rogate "na dziko" na fikusie benjamina ale poniewaz wczesniej byly przyzwyczajone do jezyny to w ciagu tygodnia sie rozlazly... jakbym je w terra do tego jedzenia przyzywczail to by chyba nie bylo takiego klopotu. Ale lepiej zrobic chociaz jakis stelaz z listewek i siatke zeby sie nie rozlazly. Tylko ze pewnie paprotki nie zjedza a jesli to im zaszkodzi

KRZYCHU
    Guest

ja tak hodowałem rogacze 2 dorzyły sędziwego wieku 3 został zamordowany przez kota:P ale znajdowałem je co noc w innym miejscu

Uprawnienia umieszczania postów