Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Roslinki

Hwarang
    Guest

Roslinki

Hejka
    Jakie roslinki sa bezpieczne dla straszykow/patyczakow oaz karaczanow? Nie chodzi mi o pokarm, tylko o dekoracje, ale nie chcialbym, zeby przez przypadek sie otruly.
    Albo inaczej: Jakich nie wolno wkladac?

DAAMOOK
    Guest

Re: Roslinki

Odpadaja wszelkie kaktusy,.

obcy91
    Guest

chyba zadne bo i tak patyczaki lub straszyki za nie się zabiora tak czy inaczej.
    jesli dasz np. sztuczne to zaczną "obgryzac" sztuczne a po zatym to sama hemia więc nei polecam.

Hwarang
    Guest

Z tego co czytalem, to zwlaszcza straszyki sa raczej wybredne i przypadkowych rozlinek obgryzac nie beda? Chodzi mi przede wszystkim o zapewnienie "powierzchni zyciowej"

Fivkaaa
    Guest

A benjaminek(nie znam dokladnej nazwy,w kwiaciarni bylo tak podpisane) by się zdał? Bo w sobotę tato ma mi przyciąć szyby na terra dla patyczaków rogatych i mam taką wizję takiego wyższego terra a w nim rosnącego sobie benjaminka. Ale nie w doniczce tylko w podłożu bo imo doniczka w terrarium nie pasuje,chyba że jakoś ładnie wykonana z naturalnych materiałów(obklejona korą itp). No i tam oczywiście jeszcze jakieś gałązki i patyczaki wpuścic. Będą zżerały benjaminka?

Ale własnie nie wiem jak on będzie rósł. Chyba ze mu jakoś związać korzenie, zeby nie rozsadzily terra jak będą rosły , no a gałązki można podcinać. Tak jakby coś na wzór bonsai

Saurus
    Guest

patyczaki rogate zazeraja sie fikusem benjamina i nic im nie jest :] ale straszykow, australijskim i innym bym tego nie podal... jest szansa ze australijskie przy dostatku jezyny innego pokarmu nie rusza- przyzwyczajaja sie do jednego. Jakie zamierzasz tam trzymac gatunki?

Uprawnienia umieszczania postów